Υλικά για την σαλάτα
1 κιλό φακές 4 καρότα κομμένα μικρά κιβάκια 3 πιπεριές κομμένες μικρά κιβακια 2 ντομάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδα 6,7 αγγουράκια τουρσί κομμένα μικρά κιβάκια 170 γρ καλαμπόκι κονσέρβα 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την σως
4 κ.σ μουστάρδα 1 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.σ ξύδι μπαλσαμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα. Προσέχουμε να μην παραβράσουν! Τις σουρώνουμε, βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές, το καλαμπόκι, τα αγγουράκια τουρσί τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το καροτο, τις πιπεριές, την ντομάτα από την οποία αφαιρέσαμε τους σπόρους και ανακατεύουμε 3. Στο multi ρίχνουμε τα βρασμένα σκόρδα, το λάδι, το μπαλσάμικο και την μουστάρδα και τα πολτοποιούμε.
4. Σερβίρουμε με κουπατ σε ένα πιάτο ρηχό περιχύνουμε με την σως