Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ερμής Κορυδαλλού: Από το μακρινό 1928 στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά το 2019

Ερμής Κορυδαλλού: Από το μακρινό 1928 στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά το 2019

by ikariaki.gr
21 views

Ιδρύθηκε το 1928 και την Τετάρτη 17 Απριλίου θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με τον ιστορικό Εθνικό. Αθλητική Κυψέλη με μακρόχρονη ιστορία ο Ερμής Κορυδαλλού, βλέπει τους κόπους διοίκησης και αθλητών να αποδίδουν καρπούς. Μιλήσαμε με τον Κώστα Πρέκα, πρόεδρο του συλλόγου.

-Πότε και που ιδρύθηκε ο Ερμής Κορυδαλλού;

-Ιδρύθηκε το 1928, δηλαδή πέρυσι κλείσαμε 90 χρόνια ιστορίας και ήταν στον Κορυδαλλό, όπου ήταν και τα πρώτα μας γραφεία, στην κοινότητα τότε που ήταν ο Κορυδαλλός, δεν ήταν ακόμα Δήμος.

-Υπήρχε κάποια ιδιαίτερη κοινωνική σύνθεση στην περιοχή, πχ Μικρασιάτες πρόσφυγες ή προερχόμενοι από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας;

-Όχι ήταν τοπικό στοιχείο, γηγενείς Πειραιώτες, χωρίς καταβολές από αλλού.

– Η επιλογή του ονόματος του Ερμή και το αντίστοιχο σήμα, προέρχεται από πιθανή σχέση των ιδρυτών με το εμπορικό στοιχείο;

-Όχι δεν υπήρχε τέτοια σύνδεση, το όνομα διαλέχτηκε γιατί δεν υπήρχε, ο Ερμής έχει το νούμερο 203 στην ΕΠΟ, που σημαίνει ότι ήταν μέσα στα πρώτα σωματεία που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Τα χρώματα του Ερμή είναι το μπλε και το άσπρο.

-Από την ίδρυση και μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα ή λειτουργούσε σαν ανεξάρτητη ομάδα;

-Τότε δεν υπήρχαν τοπικές κατηγορίες, συμμετείχε στα πρωταθλήματα του Πειραιά και αγωνίζονταν με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, κλπ και η έδρα του ήταν το γήπεδο της Νίκαιας, αυτό που λέμε Προοδευτικής.

Το πρώτο δελτίο ΠΡΟΠΟ το 1957 περιλαμβάνει και τον Ερμή.

-Στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καταγραφεί αγωνιστική δραστηριότητα του Ερμή;

-Όχι επανήλθε μετά τον πόλεμο, πάντα με τη Νίκαια σαν έδρα.

Η διοίκηση του Ερμή

-Επί δικτατορίας που έγιναν μετονομασίες και συγχωνεύσεις, ο Ερμής θίχτηκε από τέτοιες καταστάσεις;

-Τότε ο Ερμής έπεσε σε αδράνεια, δεν συμμετείχε πουθενά και μετά την περίοδο της δικτατορίας επανήλθε. Η αδράνεια ήταν στάση των παραγόντων της εποχής να αδρανοποιήσουν την ομάδα.

-Στη σημερινή εποχή εκτός από την ανδρική ομάδα λειτουργούν άλλα τμήματα;

-Ο Ερμής έχει όλα τα τμήματα των ακαδημιών περίπου 170-180 παιδιά και συμμετέχουν σε όλα τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά, ενώ έχουμε περίπου άλλα 25 δελτία στην ανδρική ομάδα. Η σημερινή μας έδρα είναι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού και τα γραφεία μας είναι στον Κορυδαλλό. Από τη μεταπολίτευση και μετά ο Ερμής είναι ομάδα του Κορυδαλλού.

-Και οι υποδομές στεγάζονται στο Δ.Α.Κ. ή έχετε στη διάθεσή σας γήπεδα 5Χ5, 7Χ7 που συνήθως χρησιμοποιούνται από τα τμήματα υποδομής;

-Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα δήμαρχο το Σταύρο τον Κασιμάτη που είναι άνθρωπος του αθλητισμού, ο αδελφός του ο Γιώργος ο Κασιμάτης είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και έχουμε γηπεδάκια 8Χ8 και 5Χ5 που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το δημαρχείο και εκεί στεγάζονται οι ακαδημίες. Το εφηβικό χρησιμοποιεί το κεντρικό γήπεδο το Δ.Α.Κ. για να κάνει προπόνηση, τα υπόλοιπα τμήματα κάνουν προπόνηση στα γηπεδάκια.

-Η συμμετοχή σας στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά, για την περίοδο 2019-2019 είναι η πρώτη φορά;

-Είναι η τρίτη φορά, η πρώτη ήταν με τον Ατρόμητο Πειραιά όπου χάσαμε το 2000, η δεύτερη φορά ήταν με τον Ολυμπιακό, το 2001-2002, όπου συμμετείχαν και τα ερασιτεχνικά τμήματα των ΠΑΕ, κάτω των 20, τώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είχαμε ηττηθεί με 3-2. Ο Ερμής έχει συνεχόμενες συμμετοχές 8 χρόνια στη Δ’ Εθνική και άλλη μία φορά είχε ανέβει και είχε μείνει δύο χρόνια. Σήμερα είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά που θέλει τρεις Κυριακές για να τελειώσει και φιλοδοξούμε να κερδίσουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue