Με πλήθος κόσμου και συμμετοχή σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση προς τιμήν της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που καλούσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.
Οι διαδηλωτές μετέφεραν με θέρμη στους κεντρικούς δρόμους του Καρλοβάσου το μήνυμα του Πολυτεχνείου «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που παραμένει τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας. Αυτό ανέφερε και στο σύντομο χαιρετισμό του ο Χρήστος Πανούσος, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη να δυναμώνουμε καθημερινά την πάλη για τα δικαιώματά μας, την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Έτσι όπως έγινε και την 9η Νοέμβρη, τη μέρα της απεργιακής συγκέντρωσης πανελλαδικά αλλά και στη Σάμο.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Νανά Νικολάου, Γενική Γραμματέα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, η οποία σημείωσε ότι το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι κόντρα στην καθημερινότητα των voucher, pass, χαμηλών μισθών, της εντατικοποίησης στη δουλειά μας, του καλαθιού της ντροπής κλπ, μπορούμε με σωστό συντονισμό και οργάνωση στα συνδικάτα και στους συλλόγους μας να διεκδικούμε τις ανάγκες μας για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, μείωση τιμών σε ρεύμα, τρόφιμα, σπίτια ασφαλή, συγκοινωνίες φτηνές, σχολεία γερά και λειτουργικά, δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες δομές υγείας με επαρκές προσωπικό κλπ. Τόνισε επίσης την ανάγκη να προταχθούν ξανά και ξανά τα αιτήματα που κοσμούσαν τις δύο πύλες του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» ειδικά σε μία περίοδο που η Ελλάδα με τις υπογραφές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμπλέκεται επικίνδυνα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού μας, «βάζει το λιθαράκι» της για πόνο, δυστυχία και προσφυγιά.
Ποίημα διαβάστηκε από την Ευανθία Ματθαίου, πρόεδρο του Συνδέσμου Συνταξιούχων του ΙΚΑ Καρλοβάσου και συγκεκριμένα «Το αγόρι και η πόρτα» του Γιάννη Ρίτσου.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Καρλοβάσου με τα συνθήματα να δίνουν τον παλμό της μέρας «Του Πολυτεχνείου ο αγώνας ζει, μας δείχνει το δρόμο για την ανατροπή», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός» αλλά και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά». Τέλος, οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές για να κλιμακώσουν τον αγώνα, να οργανώσουν τη μάχη της επόμενης μέρας που θα βάζει στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της καταστολής, της προσφυγιάς.
Η Διοίκηση