Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία : Ανακοίνωση σχετικά με την κινητοποίηση της 18/11/2016 στην Αθήνα

Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία : Ανακοίνωση σχετικά με την κινητοποίηση της 18/11/2016 στην Αθήνα

by ikariaki.gr
9 views

14976012_10207869429916537_1135626115_o

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για την ΥΓΕΙΑ σε ΙΚΑΡΙΑ – ΦΟΥΡΝΟΥΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11 και την συνέχεια

 

07/12/16

 

Με τη συμμετοχή δεκάδων συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/11 η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας που καλούσαν φορείς και σωματεία του νησιού μας. Από την Ικαρία στα πλαίσια της Επιτροπής Αγώνα ταξίδεψαν για τον σκοπό αυτό περίπου 30 άτομα.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Αν.Ξανθό και τον Αναπλ.Γεν.Γραμματέα Στ.Βαρδαρό που κράτησε πάνω από 2 ώρες. Στην συνάντηση συμμετείχε 15 μελής αντιπροσωπεία των νησιών μας με εκπροσώπους του Δήμου Ικαρίας, τοπικών συλλόγων, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας (ΣΕΝΙ), της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Νεφροπαθών, του Σωματείου Οικοδόμων, της Πανικαριακής Αδελφότητας και της Φουρνιώτικης παροικίας. Επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπροσωπεία του Συλλ. Εργαζ. Νοσοκομείου Χίου, που ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων (ΣΕΝΙ), με αφορμή την κινητοποίηση αυτή. Από πλευράς μας κατατέθηκε και κείμενο θέσεων και αιτημάτων.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό τέθηκαν τα αιτήματα αιχμής της κινητοποίησης (στελέχωση του ΚΥ Ευδήλου και των Περιφερειακών Ιατρείων Ικαρίας-Φούρνων ώστε να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο) ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της στελέχωσης του Νοσοκομείου, της λειτουργίας Αξονικού Τομογράφου (ΑΤ) και Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) στο Νοσοκομείο και της επάνδρωσης του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες. Επιπλέον, από την πλευρά του ΣΕΝΙ εκφράστηκε η πάγια θέση του ενάντια στις μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών για να καλύπτονται μπαλωματικά τα κενά σε Φούρνους, ΚΥ Ευδήλου κλπ καταγγέλοντας παράλληλα την αυταρχική στάση της 2ης ΥΠΕ που, εκτός των άλλων, οδήγησε στο να μην έχουν τελικά οι Ράχες γιατρό. Επίσης τέθηκε ιδιαιτέρως το αίτημα για την αναβάθμιση του Περιφερ. Ιατρείου των Ραχών τουλάχιστον σε Πολυδύναμο Ιατρείο, το ζήτημα των οικονομικών κ.α. κινήτρων που δεν υλοποιούνται κλπ.

 

Σε σχέση με την πληθώρα ζητημάτων που τέθηκαν, ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός μας είπε ότι:

 

  • μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για προκήρυξη 2000 θέσεων μόνιμων γιατρών για όλη την επικράτεια, προκειμένου να στελεχωθούν Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και εξειδικευμένες μονάδες της χώρας. Από την κατανομή αυτής της προκήρυξης να αναμένουμε και γιατρούς για το ΚΥ Ευδήλου ή/και τους Φούρνους, χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.
  • Όσον αφορά το μη ιατρικό προσωπικό, θα προσληφθούν άμεσα (;) με 12μηνη σύμβαση 4000 άτομα πανελλαδικά μέσω ΟΑΕΔ και με βάση την αρχική κατανομή τουλάχιστον 5 θα διοχετευθούν στις δομές υγείας των νησιών μας. Στην προωθούμενη προκήρυξη μέρους των 1538 θέσεων, που από τον Αύγουστο βρίσκονται στο ΑΣΕΠ, υπάρχει 1 θέση τραυματιοφορέα για το Νοσοκομείο ενώ θα προβλεφθούν θέσεις (;) και σε προκήρυξη 1200 θέσεων της επόμενης χρονιάς, η οποία βρίσκεται στα αρχικά στάδια των απαιτούμενων (χρονοβόρων) διαδικασιών.
  • Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) -προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η υπόθεση χωρίς την χρονοβόρα έκδοση Προεδρικού διατάγματος και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες σύντομα- επιλέγεται η λύση να ξεκινήσει η λειτουργία της ως παράρτημα της Μονάδας του Νοσοκομείου Σάμου, με Υπουργική απόφαση για οριακές αλλαγές στους υφιστάμενους οργανισμούς των Νοσοκομείων. Μέσα στο 2017 αναμένονται και οι σχετικές μελέτες για τις οποίες θα διατεθεί σχετικό κονδύλι 10-15.000€ στον προυπολογισμό της της 2ης ΥΠΕ. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η πρόβλεψη για επιχορήγηση με περίπου 150.000€ αρχικά από τις 400000 που απαιτούνται περίπου συνολικά, ενώ έγινε επίκληση στην αναζήτηση δωρεών για το υπόλοιπο ποσό.
  • Εμμέσως από την προηγούμενη απάντηση προκύπτει ότι παραπέμπεται για το άγνωστο μέλλον η υπόθεση επαναφοράς της πλήρους αυτονομίας του Νοσοκομείου.
  • Για την λειτουργία Αξονικού Τομογράφου –για τον οποίο να θυμίσουμε εκκρεμεί δωρεά απ’ την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής, υπό τον όρο της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων σε σχέση με τεχνικά ζητήματα και το προσωπικό λειτουργίας του- απαιτούνται σε πρώτη φάση σχετικές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Δημόκριτο, χώρια κάποιες μελέτες που ακόμη εκκρεμούν.
  • Προωθούνται ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης γιατρών καθώς και τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για αγροτικά ιατρεία που θα συμβάλλει στην συντόμευση των διαδικασιών.
  • Σε σχέση με την ελλιπή κάλυψη βαρδιών του ΕΚΑΒ θα εξεταστεί το ζήτημα των θέσεων που λείπουν για την πλήρη λειτουργία. Θα γίνει άμεσα συνεννόηση του Υπουργείου με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα και σε ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς απομακρυσμένων περιοχών όπως πχ οι Ράχες να καλούν τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ ενώ έγινε αναφορά και σε 2 νέες βάσεις αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ σε Σύρο και Μυτιλήνη.
  • Σε σχέση με το επίδομα των 400 ευρώ που έχει νομοθετηθεί για τα απομακρυσμένα και άγονα αγροτικά ιατρεία και δεν έχει ακόμα χορηγηθεί, δηλώθηκε ότι τα σχετικά κονδύλια έχουν ήδη δοθεί από καιρό στους λογαριασμούς της 2ης ΥΠΕ προς την οποία θα παρεμβεί προκειμένου να διευκρινιστεί και να λυθεί το ζήτημα. Παρομοίως, και σε σχέση με το ανάλογο επίδομα των 500 ευρώ που έχει εδώ και ενάμιση χρόνο εξαγγελθεί από την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου αλλά δεν χορηγείται, θα γίνει παρέμβαση του Υπουργού προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λυθούν τα διαδικαστικά ζητήματα και να λυθεί το πρόβλημα.
  • Σε σχέση με τις πρακτικές και την αυταρχική στάση της 2ης ΔΥΠΕ δήλωσε ότι θα έχει προσωπική επικοινωνία προκειμένου να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

 

Κατά τη δίωρη αυτή συνάντηση, ο Υπουργός, με τις απαντήσεις που έδωσε, έκανε εμφανές πως και η κυβέρνηση αυτή, με τις μνημονιακές πολιτικές που πιστά ακολουθεί, δεν είναι σε θέση να επιλύσει άμεσα ούτε στοιχειώδεις υγειονομικές ανάγκες. Παρότι η εικόνα ήταν σαφώς πιο θετική σε σχέση με την περσινή συνάντηση -απ’ την οποία είχαμε βγει με την αίσθηση ότι είχαμε χάσει τον χρόνο μας απολύτως -,   από τις απαντήσεις που λάβαμε, η επίλυση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας -στο βαθμό που αυτό θα γίνει και για τα περισσότερα απ’ αυτά- ανάγεται αόριστα κάπου στο μέλλον.  Από τη στιγμή μάλιστα που ειπώθηκαν και πράγματα όπως ότι είναι ξεπερασμένο το μοντέλο 24ωρης παρουσίας των αγροτικών γιατρών στα χωριά ευθύνης τους (!!!), ξεσηκώνοντας την σθεναρή αντίδρασή μας, έγινε σαφές πως η πολιτική των λύσεων-μπαλωμάτων (με κενά, μετακινήσεις κλπ) θα συνεχιστεί, γιατί όπως μας είπε ¨μετά από χρόνια ξηλώματος του συστήματος υγείας και το μπάλωμα καλό είναι¨ (!!!), καθιστώντας σε όλους μας σαφές πως ο αγώνας μας για την βελτίωση και την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας οφείλει να συνεχιστεί! Με τα κρίσιμα κενά στις περιφερειακές μονάδες να συνεχίζουν να υφίστανται, με τις Ράχες πλέον χωρίς γιατρό, με το Νοσοκομείο, παρά τις όποιες προσθήκες, να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, είναι φανερό ότι όλοι οι λόγοι και τα μέτωπα που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την κινητοποίηση παραμένουν ανοιχτά.

 

Ως Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζουμε όλους όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα όσους ταξίδεψαν απ’ το νησί για να βρεθούν στην Αθήνα, αφού η κινητοποίηση αυτή έγινε μέσα σε ένα άγριο κλίμα διχασμού, υπονόμευσης των αγώνων, συκοφαντικών διαδόσεων, προσωπικών επιθέσεων κλπ που συνεχίζονται και μετά απ’ αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τις μέρες πριν την κινητοποίηση, συστηματικά και σε διάφορα σημεία, ξηλώθηκαν πανό και αφισάκια της Επιτροπής που καλούσαν στην Αθήνα!

 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα για να αποτιμηθεί η κινητοποίηση και να καθοριστούν τα επόμενα μας βήματα.

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

σε ΙΚΑΡΙΑ και ΦΟΥΡΝΟΥΣ

 

 

18-11-2016

 

 

Κύριε υπουργέ,

 

Την Παρασκευή 18/11 πραγματοποιούμε συγκέντρωση στο Υπουργείο μαζί με άλλους μαζικούς φορείς και σωματεία. Είναι η τρίτη φορά που συναντιόμαστε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και θεωρούμε περιττό να αναφερθούμε πάλι σε ζητήματα σε σχέση π.χ. με τις τοπικές ιδιαιτερότητες κλπ, αφού τις προηγούμενες φορές καταθέσαμε λεπτομερέστατα υπομνήματα.

Οι διεκδικήσεις μας διαχρονικά –και επί της παρούσας κυβέρνησης αλλά και παλιότερων- αντικειμενικά αφορούν την εξασφάλιση των στοιχειωδών παροχών υγείας στην περιοχή και απ’ αυτή την άποψη πάντα έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα και εξηγούν και την επιμονή μας να βρισκόμαστε ξανά και ξανά έξω απ’ την πόρτα του Υπουργείου. Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περαιτέρω στην δηλωμένη αντίθεσή μας στην υιοθέτηση και συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και τις πληγές που αφήνουν στο σώμα των λαϊκών δικαιωμάτων στην περίθαλψη. Απλά να ξαναθυμίσουμε ότι εμείς πληρώνουμε (σε ασφαλιστικές εισφορές κλπ) τα ίδια με την υπόλοιπη χώρα και παίρνουμε ακόμα λιγότερα κι από κει.

Χωρίς να απεμπολούμε κανένα απ’ τα γενικά ή επιμέρους αιτήματα της προηγούμενης περιόδου (από την πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου, που κι εσείς προσωπικά ζητούσατε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, μέχρι τα προοπτικά ζητήματα ανάπτυξης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή) θέλουμε να θέσουμε τα ζητήματα αιχμής της περιόδου που αφορούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε Ικαριά και Φούρνους, την λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και αξονικού τομογράφου και την πλήρη κάλυψη απ’ το ΕΚΑΒ.

 

Α)       Η βορειοδυτική πλευρά του νησιού, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και δέχεται και τον κύριο όγκο του καλοκαιρινού τουρισμού και απέχει από 30 μέχρι 90 χιλιόμετρα απ’ το Νοσοκομείο, προβλέπεται να καλύπτεται απ’ το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και 3 απλά περιφερειακά ιατρεία. Η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική. Αντιγράφουμε όσα σας είχαμε παραδώσει στην περσινή μας συνάντηση χωρίς να έχουμε ουσιώδεις αλλαγές :

Το Κέντρο Υγείας Ευδήλου (37 χλμ. από τον Άγιο Κήρυκο αλλά διαδρομή περίπου 1 ώρας)  καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της βόρειας Ικαρίας, περιοχής που συγκεντρώνει πάνω απ’ τον μισό πληθυσμό του νησιού (περίπου 5000) και που υποδέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών της θερινής περιόδου. Το χειμώνα όμως λόγω της γεωγραφίας και των άσχημων καιρικών συνθηκών που περιγράφτηκαν παραπάνω συχνά αποκόπτεται από το νότιο τμήμα και από την υγειονομική κάλυψη του Νοσοκομείου.

Στον οργανισμό του προβλέπονται 9 θέσεις ειδικευμένων γιατρών, 1 θέση αγροτικού και 19 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού . Τη στιγμή αυτή όμως στελεχώνεται μόνο από 1 παθολόγο και 1 αγροτικό γιατρό ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό απαρτίζεται από 4 νοσηλεύτριες, εκ των οποίων οι 2 έχουν μετακινηθεί εκεί από το νοσοκομείο και πάλι δεν επαρκούν. Υπηρετούν ακόμα 1 μαία και πλέον 1 μόνο παρασκευάστρια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι συχνά δεν υπάρχει βάρδια νοσηλευτικού προσωπικού τα πρωινά ενώ πολλές φορές τα βράδια το Κ.Υ. “εφημερεύει” ή με ανειδίκευτο αγροτικό –«κλέβοντας» και τους αγροτικούς των περιφερειακών του ιατρείων όταν υπάρχουν- είτε τελείως χωρίς γιατρό αλλά μόνο με νοσηλεύτρια ή ΔΕ βοηθό! Διαθέτει εργαστήριο αναλύσεων που εκτελεί μια βασική γκάμα εξετάσεων με εξοπλισμό όμως παρωχημένο και κοστοβόρο. Αν και προβλέπεται η λειτουργία Ακτινολογικού δεν έχει γίνει προμήθεια μηχανήματος με ότι αυτό συνεπάγεται στον περιορισμό των διαγνωστικών δυνατοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την έναρξη λειτουργίας του στεγάζεται σε ενοικιασμένο κτήριο. Στο χώρο του στεγάζεται και ο σταθμός του ΕΚΑΒ. Εν κατακλείδι, στην πράξη έχει οδηγηθεί η λειτουργία του να αντιστοιχεί σε Πολυδύναμο Ιατρείο.

Στο χώρο ευθύνης του υπάγονται 3 άγονα περιφερειακά ιατρεία στα οποία όμως συχνά τα τελευταία χρόνια δεν υπηρετεί κανείς γιατρός. Ευτυχώς αυτή την στιγμή (κι όχι ιδιαίτερα ως συνέπεια κάποιων ρυθμίσεων) η κάλυψη είναι καλύτερη από πριν  π.χ. 1 χρόνο. Πιο συγκεκριμένα:

  • το Π.Ι. Ραχών καλύπτει μια περιοχή με πάνω από 2000 κατοίκους κυρίως σε διάσπαρτους ορεινούς οικισμούς αλλά και το επίκεντρο της θερινής τουριστικής κίνησης οπότε και ο πληθυσμός της περιοχής ξεπερνά κατά πολύ τις 5.000. Πριν λίγα χρόνια είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μετατροπή του σε πολυδύναμο ιατρείο αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Ενδεικτικά όμως να αναφέρουμε ότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο οποίο μέχρι την δεκαετία του 1980 λειτουργούσε Υγειονομικός Σταθμός με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και 6 κλίνες νοσηλείας. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, στον πληθυσμό της περιοχής δεν εξασφαλίζεται μονίμως ούτε συνταγογράφηση! Παρέμεινε χωρίς αγροτικό γιατρό για περίπου 1 χρόνο, από τον Νοέμβρη του 2014.
  • το Π.Ι. Καρκιναγρίου εξυπηρετεί την πιο δυσπρόσιτη και απομονωμένη περιοχή του νησιού. Η έδρα του ιατρείου απέχει από το Κ.Υ. Ευδήλου περίπου 50 χλμ (διαδρομή πάνω από 1,5 ώρα) και περίπου 90 χλμ από το Νοσοκομείο (διαδρομή περίπου 2,5 ωρών). Η περιοχή το χειμώνα παραμένει πολλές μέρες αποκλεισμένη λόγω οδικού δικτύου. Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη παρέμεινε χωρίς γιατρό για 2,5 χρόνια. Ανήκει στα ιατρεία που -υποτίθεται ότι- λαμβάνουν τα οικονομικά κίνητρα της Περιφέρειας χωρίς όμως να εφαρμόζονται.
  • το Π.Ι. Μαγγανίτη, χωριό πλήρως απομονωμένο στην νότια ακτή του νησιού περίπου 20χλμ από το Κ.Υ. Ευδήλου και 30 χλμ. από το Νοσοκομείο. Για μεγάλα διαστήματα παραμένει χωρίς γιατρό, όπως και πάλι εδώ και λίγες μέρες. Αρχές του 2015, την εβδομάδα πριν τις εκλογές, χρειάστηκε η κινητοποίηση των κατοίκων και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για να αποτραπεί η επ’ αόριστο μετακίνηση της αγροτικής γιατρού (για προφανείς προεκλογικούς σκοπούς) στις Ράχες. Το 2004 έγινε 2 φορές αποκλεισμός και κατάληψη στο ιατρείο προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση του αγροτικού για εφημερίες στον Εύδηλο, πράγμα που οδήγησε τους κατοίκους σε 2 δίκες στις οποίες αθωώθηκαν κερδίζοντας παράλληλα την παραμονή του γιατρού στο χωριό τους, τουλάχιστον τότε.

Οι αλλαγές που έχουν προκύψει είναι η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων που ακόμα όμως δεν έχουν εφαρμοστεί και το σκηνικό έντασης που με τις κινήσεις της 2ης ΥΠΕ έχει στηθεί τους τελευταίους 2 μήνες με αφορμή τις μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών στο ΚΥ Ευδήλου. Η εξαγγελία σε ένα αόριστο μέλλον κάποιων προσλήψεων ειδικευμένων γιατρών και μάλιστα στον κατώτατο βαθμό –δηλαδή χωρίς κανένα ουσιαστικό κίνητρο προσέλκυσης- μάλλον υπεκφυγή συνιστούν παρά μερική έστω λύση. Η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών μέσω της 24ωρης λειτουργίας και της αναβάθμισης των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει μια μονάδα επιπέδου Κέντρου Υγείας αλλά και με την αναβάθμιση της μονάδας των Ραχών παραμένει ένα όνειρο!

 

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων (αντιγράφοντας πάλι απ’ το περσινό μας υπόμνημα):

Στο σύμπλεγμα των Κορσεών (9 ν.μ. από τον Άγιο Κήρυκο) ο πληθυσμός στα 2 κατοικημένα νησιά (Φούρνοι και Θύμαινα) εξυπηρετείται από 3 άγονα Ιατρεία (τα  Πολυδύναμα Φούρνων και Θύμαινας και το Π.Ι. Χρυσομηλιάς) υπαγόμενα απευθείας στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας. Η στελέχωση κι ο εξοπλισμός τους  διαχρονικά παραμένει σε εμβρυακό στάδιο παρά τις μεγάλες ανάγκες και την απομόνωση.

 

Δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται μόνο με αγροτικούς γιατρούς (αν βρεθούν κι αυτοί) ενώ παρά το οξύτατο πρόβλημα καμιά θέση δεν περιλαμβανόταν στην προκήρυξη ειδικευμένων γιατρών που έγινε το καλοκαίρι για μικρονήσια του Αιγαίου.

 

Η αντιμετώπιση από πλευράς της 2ης ΥΠΕ είναι επιεικώς ανεπαρκέστατη, βασίζεται σε πρακτικές εικονικής ανεπαρκούς κάλυψης με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών, που κι αυτοί λείπουν, και μάλιστα μέσα από πρακτικές ενός υπόγειου αυταρχισμού που εμείς, παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις και αντιδράσεις μας, δεν ζήσαμε ούτε στην εποχή των «ορκισμένων» μνημονιακών κυβερνήσεων.

 

 ΖΗΤΑΜΕ:

 

Α) Στελέχωση με ειδικευμένους γιατρούς και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η 24ωρη ασφαλής λειτουργία του ΚΥ Ευδήλου και των Περιφερειακών Ιατρείων – Αναβάθμιση του ΠΙ Ραχών τουλάχιστον σε Πολυδύναμο ιατρείο – παροχή του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού για αναβάθμιση των αρεχόμενων υπηρεσιών –επίλυση των κτηριακών κλπ εκκρεμοτήτων

 

Β) Προώθηση των απαραίτητων ενεργειών έτσι ώστε να γίνει άμεσα πράξη η εξαγγελία της λειτουργίας Μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο και η λειτουργία αξονικού τομογράφου με την αξιοποίηση της αντίστοιχης δωρεάς από πλευρά της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής.

 

Γ) Κάλυψη σε 24ωρη βάση από το ΕΚΑΒ και των 2 πλευρών του νησιού – Ρύθμιση του ζητήματος κλήσης των εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ – Κάλυψη των Φούρνων.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue