Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Επιστολή πρώην αντιδημάρχου Ραχών Α.Καρίμαλη

Επιστολή πρώην αντιδημάρχου Ραχών Α.Καρίμαλη

by ikariaki.gr
6 views

Δήμος ΙκαρίαςΚύριε Δήμαρχε σας είχα προαναγγείλει ότι θα έμενα ως αντιδήμαρχος στη θέση μου έως τέλη Αυγούστου. Οι λόγοι που με αναγκάζουν να φύγω είναι περισσότερο λόγοι λειτουργίας της Ενότητας, που στην ουσία με κάνουν να αισθάνομαι σαν τηλεφωνητής, αφού για κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνώ με την έδρα του δήμου.
Δηλαδή   και πάντα κατά τη γνώμη μου, δεν είναι δυνατό ένας άνθρωπος μόνος του να παρακολουθεί ότι συμβαίνει σε μια μεγάλη περιοχή, όπως είναι ο πρώην δήμος Ραχών με τα μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με τους άλλους δύο. Με το λιγότερο υπαλληλικό προσωπικό, προσπαθώντας με οκτάμηνα ή δίμηνα να δώσουμε λύσεις και όχι πάντα στην ώρα τους π.χ. εργάτες καθαριότητας. Μου είναι αδύνατο να είμαι ταυτόχρονα στα τηλέφωνα, ακούγοντας προβλήματα και αιτήματα πολιτών καθημερινά και παρών όπου χρειαστεί, προσπαθώντας να δώσω λύσεις. Να είμαι κοντά  στα συνεργεία, όπου χρειάζεται να παρακολουθώ έργα, υλοποίηση τεχνικού προγράμματος, οικονομικές αδυναμίες σε όποιες περιπτώσεις δεν έχουν πληρωθεί εργολάβοι και προμηθευτές, εορταστικές εκδηλώσεις κλπ.

 
Ίσως τελικά για όλα αυτά να ευθύνεται αυτό …το μόρφωμα   που λέγεται «Καλλικράτης». Ίσως όμως να οφείλεται και σε αδυναμία του χαρακτήρα μου, να μου φαίνονται όλα αυτά βουνό. Συνεχίζοντας κύριε δήμαρχε σας κάνω  γνωστό ότι αποχωρώ οριστικά από το δημοτικό συμβούλιο και ως σύμβουλος  αρνούμενος να λέγομαι συνάδελφος και να παίρνω μαθήματα νομιμοφροσύνης σε ότι αφορά την διαδικασία εκτέλεσης και πληρωμής των έργων και ειδικότερα, την καλή λειτουργία του δήμου, από αυτούς που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις όποιες αδυναμίες για να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα εσκεμμένα ώστε να δημιουργείται αγανάκτηση στους συμπατριώτες μας, προσδοκώντας να επανακτήσουν τις καρέκλες του δήμου. Σας θυμίζω την καταψήφιση του προϋπολογισμού γιατί δήθεν ήταν μνημονιακός, ενώ αν είχαν την διαχείριση εκείνοι, θα έκαναν ίσως κάτι άλλο, επίσης την γραπτή καταγγελία του προϋπολογισμού στην περιφέρεια και τον Επίτροπο, εγκαλώντας τους, ότι κακώς εγκρίνουν ένα τέτοιο προϋπολογισμό, γνωρίζοντας ότι τα έργα που κατείγγειλαν αφορούσαν εργάτες της Δ.Ε. Ραχών και που με αφορμή την καταγγελία αυτή ίσως να είναι η αιτία που κάποιοι πατριώτες μας παραμένουν ακόμη απλήρωτοι σχεδόν μετά από δύο χρόνια. Κατά τα άλλα στηρίζουν τους εργάτες και τα εργασιακά δικαιώματα. Αναφέρομαι στην Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας.

Κύριε δήμαρχε ζητώ συγγνώμη από σας αλλά πολύ περισσότερο από αυτούς που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, αλλά με όσα περιέγραψα συνοπτικά,  φοβούμενος ότι δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους και επειδή θέλω να τους βλέπω πάντα κατάματα πήρα την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω.
Σας ευχαριστώ.

Ράχες Ικαρίας  20-08-2012                             Καρίμαλης Αποστόλης

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue