Home Εκπαίδευση Ένωση Γονεων Ικαρίας: Η Τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει

Ένωση Γονεων Ικαρίας: Η Τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει

by ikariaki.gr
171 views

 

Εδώ και καιρό το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί κάθε μέσο και κάθε τρόπο ώστε να κάμψει την μεγάλη συσπείρωση και τους αγώνες των εκπαιδευτικών προκειμένου να αποτρέψουν το έκτρωμα της περίφημης «αξιολόγησης».

Μια αξιολόγηση που περιέχει τα πάντα εκτός από μία δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση…

Η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργείου της, προσπαθεί να μας πείσει πώς ότι κάνει είναι μόνο για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, θεσπίζει νόμους υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για αυτό το λόγο τα σχολεία μας υπολειτουργούν αφού οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού είναι τεράστιες, για αυτό το λόγο ταβάνια και σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας, για αυτό το λόγο ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ακριβοθώρητος, για αυτό τον λόγο μαθήματα γίνονται μέσα σε κοντέινερ, για αυτό τον λόγο δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος, και η λίστα δεν έχει τελειωμό…

Και αφού ΔΕΝ έκανε όλα αυτά , και αφού δεν μπορεί να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών παρά τις ποινές που επιβάλλει, είπε να προχωρήσει λίγο παραπάνω.

Έτσι, με υπουργική απόφαση , καταφεύγουν στην τρομοκρατία, δίνοντας τελεσίγραφο στους διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων εάν δεν προβούν άμεσα στην αξιολόγηση είτε ως αξιολογητές είτε ως αξιολογούμενοι , θα αντικατασταθούν άμεσα!

Οι εκπαιδευτικοί , διευθυντές και προϊστάμενοι, συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου τους , στην απεργία- αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ. Το δικαίωμά τους στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και καμία ποινή ή καθαίρεση δεν μπορεί να προκύψει για κάποιον που συμμετέχει στις αποφάσεις του σωματείου του, του συλλόγου του.

Δεν ξεγελιόμαστε από τον τίτλο της «καλής αξιολόγησης». Είναι η προσπάθεια του Υπουργείου , ώστε οι μαθητές ανά την Ελλάδα να μην διδάσκονται τα ίδια μαθήματα και τα ίδια βιβλία. Είναι προσπάθεια δημιουργίας σχολείων πολλαπλών ταχυτήτων . Διαχωρισμός σε καλά και κακά σχολεία , με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους «αυτόνομα», να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σχολεία που θα μετατρέψουν γονείς και εκπαιδευτικούς , σε επαίτες . Που θα ζητιανεύουμε από χορηγούς και «δωρεές», χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων.

Σχολεία που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης, για τις ανάγκες της αγοράς. Και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τα σχολεία σαν τα δικά μας.

banner

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που εδώ και μήνες απέχουν – απεργούν από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας , που με τις γνωστές μεθόδους τους, έβγαλαν παράνομη την απεργία – αποχή, απειλούν εκβιάζοντας τους εκπαιδευτικούς με δικαστικές αποφάσεις και τώρα με καθαιρέσεις.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα σχολείο που δε θα εξοντώνει τα παιδιά μας στο ατέλειωτο κυνήγι ύλης και εξετάσεων, με τα κενά στα σχολεία να επιμένουν πεισματικά και τα φροντιστήρια να θεριεύουν.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα σχολείο καλύτερο, δημόσιο και δωρεάν για ΟΛΑ τα παιδιά και όχι μόνο για λίγα. Που θα τους παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και όχι μόνο σκόρπιες και εφήμερες δεξιότητες.

Προς:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Κοιν.:

  • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)
  • Σ.ΕΠ.Ε- Ε.Λ.Μ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
  • Μ.Μ.Ε

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue