Το μπουγιουρντί είναι τέλειο ορεκτικό και πάει πολύ ως συνοδευτικό σε τσίπουρο και ουζάκι…
ΥΛΙΚΑ
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 πράσινη πιπεριά
1 κομμάτι φέτα
2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 .Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισμένη ντομάτα. (Tip:για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ντομάτες τις βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν μόνη της ευκολότατα).
2. Ομοίως, κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά σε μικρά ροδελάκια.
3. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε αν και ακόμη και με σκέτη φέτα γίνεται θαυμάσιο.
4 .Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη,και για να γίνει πιο πικάντικο και καυτερό προσθέστε και μια πρέζα μπούκοβο.
6 .Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά περίπου.
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 fm