Home Περίθαλψη Άρθρο σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ για covid – free τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ικαρία

Άρθρο σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ για covid – free τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ικαρία

by ikariaki.gr
10 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Αρ. Πρωτ/λου: 41/ 24 Φεβρουαρίου 2021

 

ΠΡΟΣ:

  1. Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ ΚΥ Ικαρίας κο Γλαρό
  2. Δήμαρχο και Αντιδημάρχους Δήμου Ικαρίας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

    • ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: «Άρθρο σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ για covid – free τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ικαρία»

 

banner

Δημοσιεύτηκε στις 12/2/2021 σε γνωστή Ιταλική εφημερίδα άρθρο, το οποίο  αναπαράχθηκε σε ελληνικά ΜΜΕ (τοπικά αλλά και μεγάλα όπως Καθημερινή, Σκάϊ, ικαριακή ραδιοφωνία κ.α.) μεταφρασμένο με τίτλο Corriere della Sera: «Το σχέδιο της Ελλάδας για να γίνει “Covid free” – Κάποια νησιά ήδη το πέτυχαν».  Παραθέτουμε τα επίμαχα αποσπάσματα (οι επισημάνσεις με μαύρο δικές μας):

 

«Σκεφθείτε ένα μέρος στο οποίο να μπορεί κανείς να πηγαίνει ελεύθερα βόλτα, χωρίς μάσκες, χωρίς τζελ, χωρίς υποχρεωτικές αποστάσεις. Ένα μέρος στο οποίο να μπορείς να χορέψεις, να φιληθείς, να βγεις για φαγητό και ακόμη και να σκοντάψεις σε κάποιον, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορείς να μολυνθείς. Θα ήταν ένα μέρος που προστατεύεται από την παγκόσμια πανδημία, η οποία παρέλυσε ολόκληρο τον κόσμο επί ένα χρόνο, ένας παράδεισος covid free. Αντί να ονειρεύεται μια υγειονομική ουτοπία, υπάρχει κάποιος που εργάζεται για να την κάνει πραγματικότητα: ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

« … το σχέδιο με στόχο να εξασφαλισθούν νησιά χωρίς κρούσματα κορωνοϊού

 

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ πήγε για έλεγχο σε σχολείο και βρέθηκε η…

«Μας ενημέρωσαν πως για καθαρά προληπτικούς λόγους θα έρθει ξανά την Τρίτη 16/2 για επανέλεγχο του σχολείου», λέ…

 
 

, τα οποία να μπορέσουν να δώσουν το “παρών” στην διεθνή αγορά του τουρισμού, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, και η κυβέρνηση της Αθήνας εργάζεται τόσο σε υγειονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

 

«Ένας μικρός αριθμός νησιών είναι ήδη covid freeΌλοι οι κάτοικοι, στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο, και στο Καστό, στο Ιόνιο πέλαγος, και της Ικαρίας στο Αιγαίο, εμβολιάσθηκαν. Έλληνες και ξένοι μόνιμοι κάτοικοι. Λίγες χιλιάδες κατοίκων, αλλά τα νησιά αυτά μπορούν να υποδεχθούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Σε κάθε ντόπιο που εμβολιάστηκε υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν τουλάχιστο δέκα τουρίστες, για ολόκληρη την σεζόν», γράφει η Corriere.

 

Και αν από τη μια αποτελεί χοντροειδέστατο ψέμα (όπως πολύ εύκολα διαπιστώνει κανείς βλέποντας την πορεία των εμβολιασμών στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.grτο ότι έχουμε εμβολιαστεί όλοι στην Ικαρία, δυσκολευόμαστε από την άλλη να κατανοήσουμε την σκοπιμότητά του, από τη στιγμή μάλιστα που ως τώρα, το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει διαψευστεί.

Σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με σκληρά λόκ ντάουν και περιοριστικά μέτρα για λόγους υποτίθεται υγειονομικούς, κάποιοι φαίνεται να εξακολουθούν να κλείνουν δουλειές στοχεύντας – πάντα με βάση το δημοσίευμα – να φέρουν χιλιάδες τουρίστες στα νησιά μας, τα οποία χαρακτηρίζονται μάλιστα ως υγειονομικοί παράδεισοι.

 

Ρωτάμε:

  1. διαψεύδει ή επιβεβαιώνει το δημοσίευμα ο Δήμος Ικαρίας, από τη στιγμή που γίνεται λόγος για πιλοτικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα επισκέφτηκε το νησί μας πρόσφατα;
  2. έχει λάβει γνώση η διοίκηση του νοσοκομείου μας για το εν λόγω δημοσίευμα, δεδομένου ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το νοσοκομείο μας θα πρέπει να είναι έτοιμο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω  πολλαπλάσιας τουριστικής κίνησης;

 

Κλείνοντας, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, στην Ικαρία έχουν εμβολιαστεί ως τώρα 1.110, με 792 να έχουν κάνει την 1η δόση και 318 και τη 2η δόση (πηγή: emvolio.gov.gr).

 

Από το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue