Home ΚοινωνίαΑιγαίο Αποκ. Διοίκηση Αιγαίου – Για το Ολκαύτωμα της Κάσου & για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος

Αποκ. Διοίκηση Αιγαίου – Για το Ολκαύτωμα της Κάσου & για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος

by ikariaki.gr
7 views

theodoridis_nikos

 

  Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

 

 

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου ο Ασκών Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου            

Επίσκεψη στην Κάσο πραγματοποιεί ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου, Νίκος Θεοδωρίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την 191η επέτειο του Ολοκαυτώματος του ηρωικού νησιού.

 

Ο κος Θεοδωρίδης θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και στις πολιτιστικές εορταστικές εκδηλώσεις της 6ης Ιουνίου, ενώ την Κυριακή 7 Ιουνίου θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα και στην ακολουθούμενη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

 

 

 

 

  Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΚΟΥΝΤΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Η  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε ως  μία από τις πιο σημαντικές ημέρες όπου λαμβάνονται αποφάσεις για θετικές περιβαλλοντικά δράσεις,  μας βρίσκει για άλλη μια φορά θεατές των επιλογών μας.

 

Ζώντας μέσα σε πλανητικά όρια, η υπερεκμετάλλευση και η σπατάλη των φυσικών πόρων, η ρύπανση της στεριάς και της θάλασσας, η «επέλαση» καλλιεργειών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η εκπομπή βλαβερών αερίων και συνεπακόλουθα τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν καθημερινά τον πλανήτη, συνθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα για το περιβάλλον. Πραγματικότητα που μεταφέρεται στις επόμενες γενιές.

 

Όσον αφορά στο Αιγαίο, βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων τα οποία χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μεγάλη βιοποικιλότητα, η ορθολογική διαχείριση των λεκανών απορροής και η συγκράτηση των υδάτων, η πιστή εφαρμογή, συνεχής βελτίωση και επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμάτων. Μέριμνα της πολιτείας αλλά και δική μας θα πρέπει επίσης να είναι η απλούστευση και κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας και η ολοκλήρωση σύνταξης των δασικών χαρτών και του δασολογίου πριν την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

 

Βασική στρατηγική για την εξασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος είναι η σωστή και διαρκής ενημέρωση του κοινού για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όταν το οικολογικό μας αποτύπωμα – οι ανάγκες μας δηλαδή σε ενέργεια και νερό – υπερβαίνουν τη φέρουσα βιολογική ικανότητα της γης. Πρέπει οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι τα αυξανόμενα ποσοστά της χρήσης φυσικών πόρων δεν είναι απαραίτητο υποπροϊόν της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας βοηθούν σημαντικά στην αειφορική διαχείριση των φυσικών οικοσυστημάτων και μόνο μέσα από αυτή θα προκύψει η βιώσιμη ανάπτυξη.

Πέρα όμως από τα εργαλεία αυτά και την απαιτούμενη συλλογική δράση, είναι απαραίτητη και η ατομική προσπάθεια στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση μας με το περιβάλλον.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue