Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για συμπεριφορά της Αντιδημάρχου Ευδήλου

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για συμπεριφορά της Αντιδημάρχου Ευδήλου

by ikariaki.gr
13 views

Δύο περιστατικά που προκαλούν λύπη αλλά και αγανάκτηση, συνέβησαν στον Εύδηλο Ικαρίας τις τελευταίες μέρες.
Με πρωτοβουλία και «υπερβάλλοντα ζήλο» της αντιδημάρχου κυρίας Δέσποινας Τσαγκά:

1ον Αποκαθηλώθηκε αναρτημένο πανό με πολιτικά συνθήματα και υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, από τα κάγκελα της γέφυρας που οδηγεί στο λιμάνι. Μάλιστα το πανό παραδόθηκε σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με την απειλή ότι την επόμενη φορά θα επιβληθεί πρόστιμο(!!!).

2ον Η ίδια, δίκην χωροφύλακα περασμένων σκοτεινών δεκαετιών, «επέδραμε» κατά πολίτη ο οποίος έγραφε ανάλογα συνθήματα σε τοίχο του επαρχιακού δρόμου, βιντεοσκοπώντας τον και χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις του τύπου «δεν ντρέπεσαι να γράφεις συνθήματα».
Μάλιστα κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι οδήγησαν τον άνθρωπο στο τμήμα,(ευγενικά οφείλουμε να τονίσουμε ),εξέτασαν τα στοιχεία του και τον άφησαν ελεύθερο .Η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον δήμαρχο για να αποφασίσει αυτός αν θα υποβληθεί μήνυση ,συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο της «χωροφυλακίστικες» απειλές της.

Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι μέσα στα καθήκοντά της δημοτικής αρχής δεν είναι η καταδίωξη της επικοινωνίας πολιτικών απόψεων.

Η Ικαρία της οποίας η οικονομία πλήττεται πολύ άσχημα από την κρίση του κορονοϊού με σοβαρότατες συνέπειες στην επιβίωση των ανθρώπων μας τους επόμενους μήνες ,δεν έχει ανάγκη από τέτοιες «καουμπόικες» δράσεις που αγγίζουν τα όρια του πολιτικού τραμπουκισμού. Η δραστηριότητα και το πάθος των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής μπορεί και πρέπει να διοχετευθούν αλλού.
Όσοι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την καθαριότητα προκειμένου να αποκαθηλώνουν πανό με πολιτικά ή συνδικαλιστικά συνθήματα είναι προτιμότερο να ασχοληθούν με τους ξεχειλισμένους κάδους της ανακύκλωσης και την δυσωδία από τα λύματα των σακατεμένων βιολογικών.Σε τέτοιες δράσεις δηλώνουμε αρωγοί και εθελοντές. Σε δράσεις που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου δηλώνουμε ενάντιοι και πολέμιοι .
Στην Ικαρία του «ούλοι εμείς αφέντη» διχαστικές και εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης πρακτικές απλώς δεν περπατάνε.Το ικαριώτικό ήθος της πατροπαράδοτης αλληλεγγύης θα τις αποβάλλει.
Υ.Γ. : Ευελπιστούμε ότι ο κανονισμός καθαριότητας που ετοιμάζει ο Δήμος μας, θα επικεντρωθεί στην διαχείριση των χωματερών που απειλούν να πνίξουν το νησί μας και τις θάλασσες μας και όχι στο «πνίξιμο» της πολιτικής και κοινωνικής επικοινωνίας μέσω αφισών και πανό.

Επίσης αναμένουμε διευκρινίσεις από τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πλειοψηφίας, αν αυτές οι παράδοξες πρακτικές φίμωσης της ελευθερίας του λόγου αποτελούν προσωπικές πολιτικές κάποιων ή καλύπτονται και αποτελούν πολιτική της δημοτικής αρχής.

ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue