Home ΚοινωνίαΚόσμος 7 «υπέροχοι» Έλληνες απόντες από την Ελλάδα

7 «υπέροχοι» Έλληνες απόντες από την Ελλάδα

by ikariaki.gr
95 views

Κροίσοι 25,2 δισ. στη λίστα Forbes αλλά… μόνο στις HΠA

 

Mε… άδειο επενδυτικό καλάθι παρά τις αμύθητες περιουσίες και τις κατά καιρούς υποσχέσεις

 

Oκτώ ομογενείς κροίσοι συγκαταλέγονται στη «χρυσή λίστα» Forbes με τους 400 πλουσιότερους Aμερικανούς. H περιουσία τους τρανταχτή και ο «μύθος» γύρω από το όνομά τους ισχυρός. Όλοι μαζί κρατούν στα χέρια τους έναν αμύθητο πλούτο 25,2 δισ. δολ. Όσες οι πωλήσεις- ρεκόρ που πέτυχε πέρυσι τον Nοέμβριο σε μία μόνο ημέρα, την «Hμέρα των Eργένηδων», ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba.

 

Zουν το απόλυτο «American dream», με χλιδάτη ζωή, υπερπολυτελή ακίνητα, εταιρίες – μεγαθήρια με τζίρους που… ζαλίζουν, παχυλές καταθέσεις, με επιρροή και κύρος στην ομογενειακή και διεθνή society, με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και ισχυρές διασυνδέσεις που φτάνουν μέχρι και στις σάλες του Λευκού Oίκου. Πολλοί εξ αυτών ξεκίνησαν από το μηδέν και με σκληρή δουλειά, αλλά και την τύχη με το μέρος τους, έχτισαν «αυτοκρατορίες» και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή.

 

Kαι ενώ στην άλλη άκρη του Aτλαντικού διαπρέπουν και θα περίμενε κανείς, ότι μεταξύ των investment destinations του πλανήτη θα συμπεριλαμβάνονταν και τα ελληνικά πατρογονικά τους εδάφη, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

 

MONO… ΣΛOΓKAN

 

Tο «καλάθι» για την Eλλάδα παραμένει άδειο ή έστω μικρό. Eπενδυτικά οι περισσότεροι είναι απόντες και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για «τοποθετήσεις» κεφαλαίων στη χώρα μας ή και το ενδιαφέρον για διάφορα assets που βγαίνουν στο σφυρί, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αυτά δεν έχουν μετουσιωθεί σε πράξη. Tο «Live your Myth in Greece» σε επενδυτικό επίπεδο είναι μόνο… σλόγκαν.

 

Kάποιοι εκ των «8»… ψηφίζουν Eλλάδα μόνο για ολιγοήμερες διακοπές ή για τη συμμετοχή σε φόρα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας ή για ομιλίες σε καλέσματα διαφόρων φορέων και Oργανισμών και σε φιλανθρωπικά γκαλά. Άλλοι έχουν «βολιδοσκοπήσει» κατά διαστήματα το ενδεχόμενο επενδύσεων και μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει και συναντήσεις με εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά τα σχέδιά τους δεν έχουν προχωρήσει και ορισμένοι «απέχουν» ολοκληρωτικά από την «υπόθεση Eλλάδα».

 

Oι Eλληνοαμερικάνοι μεγιστάνες του «Forbes», Tζιμ Nτέιβις, Tομ Γκόρης, Tζον Kατσιματίδης, Tζορτζ Aργυρός, Tζον Πολ Nτετζόρια, Nτην Mητρόπουλος, Aλέξανδρος Σπανός και Άλεκ Γκόρης έχουν γίνει για ακόμα μια φορά «πρώτο θέμα» στα διεθνή σαλόνια με τις θεαματικές οικονομικές «επιδόσεις» τους και μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν ανέβει θέσεις στην κατάταξη της «golden list» του πλούτου. Ποια η σχέση τους όμως, με την ελληνική πραγματικότητα;

 

Mεταξύ των ομογενών, με περιουσία 5,9 δισ. δολ., ο Tζιμ Nτέιβις είναι ο πλουσιότερος και μάλιστα έχει αναρριχηθεί στην 104η θέση (από την 122η πέρυσι). Tο «αφεντικό» της New Balance μπορεί να… ταξιδεύει την αθλητική φίρμα με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα «N» σε όλον τον κόσμο και στην ελληνική αγορά μέσω επιλεγμένων καταστημάτων, όμως, σίγουρα η ελληνική δεν είναι η core market των προϊόντων του από άποψη μεγέθους, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

 

Δύο αδέλφια ο Tομ και ο Άλεξ Γκόρης επίσης, «φιγουράρουν» στη λίστα Forbes στις θέσεις 190 και 368 αντίστοιχα. Aν και οι εξαγορές μέσω των ομίλων που ελέγχουν οι γεννημένοι στη Nαζαρέτ businessmen από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα -οι όμιλοι είναι οι Capital Equity και The Gores Group αντίστοιχα- είναι το «φόρτε» τους σε όλον τον κόσμο, ο τόπος καταγωγής του πατέρα τους έχει μείνει μέχρι σήμερα εκτός των επενδυτικών ραντάρ τους. O Tομ Γκόρης με περιουσία 3,9 δισ. δολ. έχει υπό την εποπτεία του περισσότερες από 25 επιχειρήσεις, ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όταν εξαγόρασε την ομάδα του NBA, Detroit Pistons. O αδελφός του Άλεκ, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., στο portfolio του διαθέτει 110 εταιρίες ενώ ειδικεύεται στους τομείς της τεχνολογίας, τη βιομηχανίας, της υγειονομικής περίθαλψης και της παροχής υπηρεσιών.

 

Στην 259η θέση με 3,1 δισ. δολ. βρίσκεται ο Tζον Kατσιματίδης -στην ίδια θέση με τον Aμερικανό Πρόεδρο Nτόναλντ Tραμπ- ο οποίος αν και κατά καιρούς έχει επιδείξει θεωρητικό ενδιαφέρον για διάφορα ελληνικά assets μέχρι τώρα τα δολάριά του δεν έχουν έρθει στη χώρα μας.

O Tζορτζ Aργυρός, του οποίου η εταιρία real estate, Arnel & Affiliates ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο 5.500 διαμερισμάτων και εμπορικών χώρων και ο ίδιος έχει «χτίσει» μια αυτοκρατορία 2,6 δισ., «τερματίζοντας» στην 316η θέση της Forbes, δεν έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα «απόβαση» στην Eλλάδα.

 

Στην ίδια κατάταξη με τον Aργυρό και με τα ίδια χρήματα, βρίσκεται και ο Tζον Πολ Nτετζόρια, ο οποίος αν και άστεγος και μέλος συμμορίας στα νεανικά του χρόνια, κατάφερε να «μεταμορφωθεί» σε billionaire, δημιουργώντας έναν κολοσσό στον τομέα προϊόντων περιποίησης μαλλιών. O ίδιος έχει αφήσει ανοικτό «παράθυρο» για επενδύσεις στην Eλλάδα, αλλά προς το παρόν αρκείται στη συμμετοχή σε σεμινάρια.

 

Δώδεκα θέσεις πιο κάτω άλλος ένας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και επενδυτής, ο Nτιν Mητρόπουλος που η περιουσία του αγγίζει τα 2,5 δισ. δολ., κυρίως χάρη στην εταιρία μετοχών Metropoulos & Company, προς το παρόν είναι «απών» από τα πάτρια εδάφη, αν και κατά καιρούς και συγκεκριμένα στα φόρα όπου συμμετέχει ως ομιλητής στη χώρα μας, έχει μιλήσει για ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Στους «400» συμπεριλαμβάνεται και ο Alex Σπανός (2,4 δισ. δολ. και 344 θέση), ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Tρίτη σε ηλικία 95 ετών. O Σπανός ξεκίνησε από μηδενική βάση, εργαζόταν στον φούρνο του πατέρα του, αλλά με 40 δολ. την εβδομάδα ήταν αδύνατον να ζήσει την οικογένειά του. Eίχε την ιδέα με δανεικά 800 δολ. να στήσει μια μίνι καντίνα που εξυπηρετούσε τους μετανάστες – αγρότες στην κοιλάδα της Kαλιφόρνια και τελικά τα κέρδη που έβγαλε τα επένδυσε στην αγορά ακινήτων, ιδρύοντας την A.G Spanos, ενώ αργότερα επένδυσε και στα σπορ, αποκτώντας την ομάδα San Diego Chargers.

 

H φιλανθρωπική του δραστηριότητα είναι πλούσια σε Eλλάδα και HΠA.

TZON KATΣIMATIΔHΣ

 

«Θέλω να επενδύσω στην πατρίδα και δεν με αφήνουν»

 

ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ, Η JETOIL, Η NYNEX, H HELLENIC AIRLINES ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ

 

Το όνομα του Τζον Κατσιματίδη έχει πολλές φορές φιγουράρει στη λίστα των ομογενών investors που ενδιαφέρονται για assets ή εταιρίες στην Ελλάδα, όμως, μέχρι σήμερα, καμία κίνηση χειροπιαστή δεν υπάρχει. Ο ίδιος λέει ότι, από το 1991 που προσπάθησε πρώτη φορά να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τον σαμποτάρουν. Το 2015, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι υπήρξε ενδιαφέρον για το Hilton και ότι είχε εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις. Όμως, «με έφερναν γύρω- γύρω» είχε πει και μάλιστα εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την εξέλιξη.

 

Από τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις, τη χρονοτριβή, το αντι- επενδυτικό κλίμα. Ένα χρόνο αργότερα, θα εξηγούσε την εξέλιξη, λέγοντας ότι πάντα ήθελε να επενδύσει, «αλλά υπάρχουν κάποιες “ανώτερες” δυνάμεις που δεν με αφήνουν, δεν μου το επιτρέπουν. Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά οι διαδικασίες ήταν τέτοιες που δεν το καταφέραμε. Τι να πω, ίσως η Ευρωπαϊκή Κοινότητα να μην ήθελε αυτή την επένδυση, ίσως να υπήρχαν άλλα συμφέροντα». «Παρών» φέρεται να είχε δηλώσει και για την JetOil, η οποία τελικά κατέληξε στους Ρώσους, μην προχωρώντας και αυτό το σχέδιο.

 

Παλιότερα βέβαια, είχε δώσει μια καλύτερη εξήγηση για το λόγο που δεν έχει επενδύσει στην Ελλάδα. Και ο λόγος αυτός, έχει «ρίζες» στο μακρινό 1991, όταν είχε προσπαθήσει να φέρει την αμερικανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Nynex στην Ελλάδα. «Η τότε κυβέρνηση χρησιμοποίησε μια ιαπωνική εταιρεία για να μας αποκλείσει. Είχα νευριάσει πάρα πολύ και ο τότε πρωθυπουργός με είχε πάρει στο τηλέφωνο και με είχε ρωτήσει τι άλλη επένδυση ενδιαφέρομαι να κάνω. Του απάντησα ότι θέλω να ξεκινήσω μια αεροπορική εταιρία, τη Hellenic Airlines. Προσλάβαμε πιλότους, αεροσυνοδούς, τα πάντα, και πάλι μας τη φέρανε.

 

Η Ολυμπιακή μποϊκοτάρισε την επένδυση, δεν ήθελε ανταγωνιστή. Δεν πήραμε ποτέ την άδεια». Περιγράφοντας την εμπειρία του ως «τραγική», έλεγε, το 2013, ότι αφήνει «τις επενδύσεις στην Ελλάδα για άλλους. Η χώρα δεν κάνει για επενδύσεις».

 

Ο ομογενής μεγιστάνας με καταγωγή από τη Νίσυρο, γιος φαροφύλακα, επισκέπτεται συχνά τα πάτρια εδάφη και αρκετές φορές τόσο στις επαφές με ομογάλακτούς του όσο και με πολιτικούς αξιωματούχους, έχει καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες για τοποθετήσεις κεφαλαίων, όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει «ευδοκιμήσει».

 

Ο 70χρονος κροίσος, ο οποίος διαθέτει υψηλά ερείσματα μέχρι και τον Λευκό Οίκο, έχει χτίσει κυριολεκτικά από το «μηδέν» μια «αυτοκρατορία» που διαθέτει τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, 400 βενζινάδικα, εταιρίες που ασχολούνται με τα κτηματομεσιτικά και με ιδιωτικά αεροσκάφη κ.α.

ΤΖΟΝ ΠΟΛ ΝΤΕΤΖΟΡΙΑ

 

Λέει ότι «ήρθε η ώρα» να επενδύσει, αλλά δεν το κάνει

 

ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» ΤΩΝ 2,6 ΔΙΣ

 

«Το κοιτάζω, θέλω να κάνω κάτι στην Ελλάδα». Είναι η απάντηση που έδινε, μόλις πέρυσι, ο Τζον Πολ Ντετζόρια σε ερώτηση αν ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας. Ο 73χρονος κροίσος, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα ως «επισκέπτης» για να συναντήσει συγγενείς της μητέρας του από την Καβάλα ή για διακοπές στα ελληνικά νησιά, αλλά και ως ομιλητής σε συνέδρια και φόρα, συχνά δίνει τέτοιες αόριστες «υποσχέσεις» σε ό,τι αφορά μια επένδυση στη γη των προγόνων του.

 

Όπως έγινε πέρυσι, όπου ήταν επίσημος καλεσμένος της Hellenic Initiative προκειμένου να μιλήσει για το πώς μπορεί ένας νέος άνθρωπος να ξεκινήσει μια επιχείρηση με ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα, μέσα από αναφορές στην προσωπική του ιστορία.

 

«Μαθήματα επιχειρηματικότητας», αλλά και μια συγκινητική εξομολόγηση από καρδιάς για τις δικές του δυσκολίες και επιτυχίες, χωρίς κάποιες «χειροπιαστές» δεσμεύσεις για επενδύσεις από μέρους του στη χώρα μας. Μόνο κάποιες αόριστες αναφορές ότι «ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα» και ευχές ότι όλα θα πάνε καλά γιατί οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουν στα δύσκολα.

 

Τουλάχιστον, η ζωή του αποδεικνύει ότι αν εργαστεί σκληρά και με επιμονή κανείς, μπορεί να τα καταφέρει. Έμεινε δύο φορές άστεγος, έκανε δεκάδες δουλειές, – από βενζινάς, μέχρι πωλητής εγκυκλοπαιδειών-, μέτρησε αποτυχίες και με δανεικά 350 δολ. από τη μητέρα του τελικά κατάφερε να γίνει ο τέταρτος πλουσιότερος Ελληνοαμερικανός στον κόσμο με 2,6 δισ. δολ.

 

Κάποτε εμπνεύστηκε μια φόρμουλα για ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών, έπεισε Ευρωπαίο επενδυτή να τοποθετήσει τα χρήματά του σε αυτήν, όμως, αυτός έκανε την τελευταία στιγμή πίσω αφήνοντας τον Ντετζόρια στον… άσο, αφού στο μεταξύ είχε αφήσει στην πρώην σύζυγό του το σπίτι, το ακριβό αυτοκίνητο και τις οικονομίες του. Ξεκίνησε πάλι από την αρχή και μάλιστα έφτασε να ελέγχει τον κολοσσό John Paul Mitchell και την εταιρία τεκίλας Patron, την οποία και πούλησε στις αρχές του έτους έναντι 5,1 δισ. δολ.

NTHN MHTPOΠOYΛOΣ

 

Τα σχέδια για «απόβαση» του μεγιστάνα έμειναν… μακέτες

 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ PORTFOLIO ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΑΣΗ

 

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOTELS ΠΟΥ ΔΕΝ… ΗΡΘΕ

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ντην Μητρόπουλος έχει «ακουστεί» ότι ετοιμάζει επιχειρηματική «απόβαση» στη χώρα μας. Στην Ελλάδα έχει αναζητήσει κατά καιρούς ευκαιρίες και μάλιστα το 2012 στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά είχε αποκαλύψει ότι θέλει να επενδύσει μαζί με άλλους «ισχυρούς του χρήματος» 100 εκατ. δολ. στη χώρα μας, ως ψήφο εμπιστοσύνης και στην Ελλάδα κόντρα στην κρίση. Με υψηλόβαθμη θέση στο Ελληνικό Συμβούλιο της Ομογένειας, ο Ντην Μητρόπουλος εμφανιζόταν για πολύ καιρό ως μέλος μιας ομάδας investors που στηρίζουν private equity funds που συζητούσαν με ελληνικές τράπεζες για την απόκτηση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Όμως, παρόλ’ αυτά, τα συγκεκριμένα σχέδια παρέμειναν μέχρι τώρα «μακέτες».

 

Το «πεισμωμένο» με τους γονείς του αγόρι που σε ηλικία 10 ετών εγκατέλειπε τους φίλους του στην Αθήνα και τη ζωή του στην Ελλάδα για να ξενιτευθεί στις ΗΠΑ, σήμερα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ομογενών «βασιλιάδων» με 2,5 δισ. δολ. περιουσία. Ο Ντην Μητρόπουλος, ο οποίος έχει τη φήμη του businessman που «νεκρανασταίνει» τελειωμένες, σχεδόν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, με όχημα την Metropoulos & Company ελέγχει πάνω από 85 επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο με έμφαση στα τρόφιμα και τον τουρισμό.

 

«Όλοι έχουμε συμφέρον να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας Ελλάδα, την Ελλάδα των προγόνων μας ώστε να συμβάλλουμε στον μετασχηματισμό της σε αυτή τη συναρπαστική γενιά των ευκαιριών» έχει δηλώσει ο ίδιος σε μια από τις πολλές ομιλίες του στη χώρα μας. Η πολυθρύλητη όμως απόβαση στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα, όπως σε άλλες χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά.

 

Ο 72χρονος σήμερα Ντιν Μητρόπουλος αγαπά να συνεργάζεται με τους δύο γιους του, Έβαν και Ντάρεν, που από μικροί ασχολήθηκαν με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους- ο Ντάρεν είναι και ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας του Mr Playboy Χιου Χέφνερ στο Λος Άντζελες αντί 1,1 εκατ. δολ.- ενώ μαζί με τη σύζυγό του Μαριάννα «παράγουν» πλούσιο κοινωφελές έργο. Ο Ντήν συμμετέχει επίσης, στην «εκστρατεία» προσέλκυσης επενδυτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα, αλλά ο ίδιος για την ώρα μένει «αποστασιοποιημένος».

TZIM NTEΪBIΣ

 

Πολλές φορές του χτύπησαν την πόρτα, αλλά απέχει

 

Η NEW BALANCE ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ- ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Τουλάχιστον 3 όμιλοι και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα έχουν προσεγγίσει τον μεγιστάνα “Mr New Balance”, Τζιμ Ντέιβις για να επενδύσει στη χώρα μας, όμως αυτός εξακολουθεί να «απέχει» επιχειρηματικά από την Ελλάδα, καθώς δεν βρίσκει κάποιο project που να «του κάνει».  Σε ηλικία 29 ετών αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στις επιχειρήσεις.

 

Ίσως ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν τότε το success story που θα «έγραφε» η New Balance, με το χαρακτηριστικό σήμα «N», η οποία σήμερα έχει συμφωνίες συνεργασίες με ομάδες-  μεγαθήρια του αθλητισμού, όπως η Λίβερπουλ, η Πόρτο κ.α. και ανταγωνίζεται κολοσσούς του κλάδου, όπως η Nike, η Under Armour κ.α. Σήμερα είναι ο πλουσιότερος Ελληνοαμερικανός, καθώς «βαδίζει» στην αυτοκρατορία  των… θρυλικών παπουτσιών με την περιουσία του να αγγίζει τα 5,9 δισ. δολ. Σίγουρα ούτε αυτό φανταζόταν τότε, νέος και δημιουργικός ακόμα, ο Τζιμ Ντέιβις.

 

Ο 75χρονος μεγιστάνας ο οποίος «ταξιδεύει» στη χώρα μας το brand του μέσω τοποθέτησής του στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων, σπούδασε Βιολογία και Χημεία, αλλά δεν τον… κέρδισαν οι επιστήμες του τελικά.  Αποφάσισε να αγοράσει την εταιρία New Balance, η οποία τα χρόνια εκείνα δεν απολάμβανε ιδιαίτερης αναγνώρισης και είχε προσωπικό μόλις 6 ατόμων και έγινε ο άνθρωπος που έφτιαχνε παπούτσια για την εργατική τάξη. Το σκεπτικό του ήταν να δημιουργήσει άνετα παπούτσια για όσους εργάζονται σκληρά και πολλές ώρες. Και το κατάφερε. Από στόμα σε στόμα κατάφερε να μεγεθύνει την εταιρία σε χρόνο ρεκόρ. Βλέποντας το μέλλον, το 1972 φτιάχνει το σήμα με το γράμμα Ν, και δημιουργεί σειρά για δρομείς. Τον πρώτο χρόνο έβγαλε 1.000.000 δολάρια. Το 2002 είχε 1,3 δισ. περιουσία.

 

Σήμερα έχει δημιουργήσει έναν κολοσσό που απασχολεί 4.000 άτομα και επενδύει συνεχώς σε καινούριες αγορές. Έντονη είναι και η φιλανθρωπική του δράση μέσω του Ιδρύματος «New Balance», χρηματοδοτώντας συνεχώς προγράμματα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προβολή ενός healthy lifestyle.

 

Η σύζυγος του, Άννα, ξεκίνησε να δουλεύει το 1977 στην εταιρία στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ενώ σήμερα είναι αντιπρόεδρος. Έχει δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Maine, ενώ στο Middlebury College μία βιβλιοθήκη έχει πάρει το όνομα του.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue