Home ΚοινωνίαΕλλάδα Τρεις φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έφτιαξαν τα “Καλούδια” | Δείτε πώς τα παραδοσιακά μας προϊόντα “ταξιδεύουν” σε όλο τον κόσμο

Τρεις φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έφτιαξαν τα “Καλούδια” | Δείτε πώς τα παραδοσιακά μας προϊόντα “ταξιδεύουν” σε όλο τον κόσμο

by ikariaki.gr
5 views

kaloudiaΤρεις φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Σπύρος Δασκαλάκης, ο Μάριος Καστρινάκης και ο Πέτρος Κοντογιάννης, με κίνητρο την μεγάλη αγάπη τους στα κρητικά – και όχι μόνο- παραδοσιακά προϊόντα, δημιούργησαν τα “Καλούδια”.

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία βοηθά αφενός τους καταναλωτές να αναζητήσουν κοντινές τοποθεσίες απ’ όπου μπορούν να προμηθευτούν ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό, αφετέρου τους παραγωγούς να προωθήσουν, να παρουσιάσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε κάθε ενδιαφερόμενο καταναλωτή όσο μακριά κι αν βρίσκονται.

Αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς του kaloudia.com, ήταν η επιθυμία να βρει κάποιος και να αγοράσει παραδοσιακά προϊόντα ενός τόπου. Όπως λένε οι ίδιοι: “Πόσες φορές έχει τύχει να επισκεφθείτε ένα τόπο και να θέλετε να βρείτε και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα αυτού του τόπου, αλλά δεν ξέρετε ούτε ποια είναι αυτά αλλά το κυριότερο από πού μπορείτε να τα αγοράσετε; Πολλοί επισκέπτες στην Ελλάδα, θέλουν να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν και τελικά να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα του χωριού, της πόλης ή του τόπου που επισκέπτονται, αλλά έρχονται αντιμέτωποι συνήθως με ερωτήματα όπως: “Τι παράγεται εδώ πέρα;”, “Από πού μπορώ να αγοράσω αυτό το ωραίο τυρί που δοκίμασα χθες στην ταβέρνα;” ή “Ποιος έχει καλό και φθηνό μέλι;”.

Η ομάδα των τριών φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, δημιούργησαν τα “Kaloudia”, με σκοπό να φέρουν “πιο κοντά” παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και καταναλωτές από όλη την Ελλάδα.

Στην πλατφόρμα που έχουν αναπτύξει μπορεί ο παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων να καταχωρήσει την επιχείρηση και τα προϊόντα του, ενώ μέσα από μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (διαθέσιμη δωρεάν στο Android Store) που κατεβάζει στο κινητό του κάθε επισκέπτης-τουρίστας που έρχεται στη χώρα μας, μπορεί να δει και να ανακαλύψει τι προϊόντα παράγονται και πωλούνται στην περιοχή στην οποία βρίσκεται. Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια ενός “ηλεκτρονικού χάρτη” πάνω στον οποίο τοποθετούνται με τη μορφή “εικονικής πινέζας” οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους.

Για να εμφανιστεί ένας παραγωγός με τα προϊόντα του στο χάρτη αλλά και στην αναζήτηση της εφαρμογής, χρειάζεται αρχικά να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο portal.kaloudia.com και αφού η ομάδα επιβεβαιώσει το λογαριασμό του και την ορθότητα των στοιχείων του, μπορεί να εισάγει τα προϊόντα του. Μέσα από αυτόν το λογαριασμό μπορεί επιπλέον να διαχειρίζεται και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτά (φωτογραφίες, περιγραφή, τιμή κ.λπ.) αλλά και την τοποθεσία διάθεσής τους (δηλαδή το κατάστημά του, τον πάγκο του ή το εργαστήριό του).

Η μεγαλύτερη καινοτομία όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι αν κάποιος χρήστης βρει και θέλει να αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα, μπορεί απλά πατώντας το κουμπί της πλοήγησης, να πάρει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα “βρεθεί” ακριβώς έξω από την πόρτα του μαγαζιού ή στο μέρος όπου αυτό πωλείται.

Με αυτόν τον τρόπο ωφελείται ο επισκέπτης – καταναλωτής που μπορεί πια πολύ γρήγορα κι εύκολα να εξερευνήσει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου που επισκέπτεται σε πραγματικό χρόνο και να ανακαλύψει λιγότερο γνωστά καταστήματα που μπορεί να κρύβουν… τοπικούς θησαυρούς! Συγχρόνως, οι ντόπιες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους δωρεάν, καθώς το kaloudia.com είναι είναι και θα παραμείνει δωρεάν για πάντα, στους παραγωγούς όλης της Ελλάδας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το kaloudia.com:

 

banner

Αν είστε παραγωγοί ή καταστηματάρχες, μπείτε στα “Kaloudia” μέσα από τη διεύθυνση http://portal.kaloudia.com/ ή αν θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα στείλτε e-mail στο [email protected]

zarpanews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue