Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) οι επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων. Τα Σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε άτομο που απασχολείται σε μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (Εστιατόρια, Καφετέριες, Ζαχαροπλαστεία, Ξενοδοχεία, Ψητοπωλεία, Φούρνοι, Σούπερ Μάρκετ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λ.π) και που έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα.
Για πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:
http://www.samoscci.gr/samos/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2&articleid=7664
Όποιος συμπατριώτης επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτά τα σεμινάρια, κατά την επικοινωνία με το Επιμελητήριο να δηλώσει συμμετοχή για τα τμήματα που θα γίνουν στην Ικαρία