Home ΚοινωνίαΕλλάδα «Μαζί, με στόχο την υγεία» από την Alpha Bank

«Μαζί, με στόχο την υγεία» από την Alpha Bank

by ikariaki.gr
8 views

Η Alpha Bank συνεισφέρει στη βελτίωση των παροχών υγείας στα ελληνικά νησιά μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μαζί, με στόχο την υγεία», το οποίο πραγματοποιείται από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα προβαίνει στην προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα τοπικά ιατρεία των νησιών και συμβάλλει στην κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών των κατοίκων, περιορίζοντας την ανάγκη μετακινήσεών τους σε μεγαλύτερα νησιά για θέματα υγείας.

Απολογισμός του προγράμματος

H Alpha Bank, μέσω του προγράμματος “Μαζί , με στόχο την υγεία”, έχει προσφέρει ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε 42 ελληνικά νησιά από το 2014 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, κατά το 2014, το Πρόγραμμα “επισκέφθηκε” την Τήλο, τη Νίσυρο,  τους Λειψούς και την Κάσο. Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να επεκταθεί το ίδιο έτος και σε άλλα νησιά και συγκεκριμένα στην Πάτμο, τη Σύμη, την Αστυπάλαια και την Κάρπαθο, ενισχύοντας σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες και προσφέροντας στήριξη τόσο στο ιατρικό προσωπικό των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων όσο και στους κατοίκους των νησιών.

Το  2015, η Τράπεζα παρέδωσε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικά είδη  στη Χάλκη, τη Λέρο, την Κάλυμνο και την Κω, ενώ το 2016, το Πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Θάσο, στην Άνδρο, στην Τήνο, στη Φολέγανδρο, στην Κύθνο, στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Το 2017,  το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο από τη Μήλο, με την παράδοση ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ακολούθησαν η Σέριφος, η Σχοινούσα, η Νάξος, η Σύρος, η Σίφνος, η Σκιάθος, η Λέσβος, η Αμοργός, η Κέα, η Ίος και η Ανάφη.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.lykavitos.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue