Home Κοινωνία ΑΚΙΣ : Τι απασχολούν τους κατοίκους της Αμπέλου και των Βουρλιωτών

ΑΚΙΣ : Τι απασχολούν τους κατοίκους της Αμπέλου και των Βουρλιωτών

by ikariaki.gr
33 views

Στις 22 Ιουνίου 2017, η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε εγγράφως στη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις των προέδρων και των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων της Αμπέλου και των Βουρλιωτών, προκειμένου να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης.

 

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των παραπάνω χωριών, εύλογα αναρωτιέται:

 

Γιατί να υπάρχει διαφορετική υποστήριξη του Δήμου στα δύο χωριά, κυρίως σε ότι αφορά στα θέματα της καθημερινότητας;

 

Γιατί στο ένα χωριό να υπάρχει περίσσευμα πόσιμου ύδατος και στο άλλο χωριό, που βρίσκεται στην ίδια γεωγραφική περιοχή, να υπάρχει λειψυδρία, πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό ο Δήμος;

 

Γιατί οι κάτοικοι έχουν να δουν γιατρό μέχρι και δύο μήνες, που ρίχνει το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης η ελληνική πολιτεία και γιατί δεν αντιδρά δυναμικά στο πρόβλημα αυτό ο Δήμος;

 

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

                             (Α.ΚΙ.Σ)

 

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Σάμου

 

ΚΟΙΝ. 1. Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σάμου

  1. Πρόεδρο Κοινότητας Αμπέλου (μέσω Δήμου)

Σάμος,  22 Ιουνίου 2017

           

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Τοπικής Κοινότητας Αμπέλου  

 

ΣΧΕΤ:  N. 3852/10

 

1          Σε συνέχεια της από 9 Μαΐου 2017 επισκέψεώς μας στην τοπική κοινότητα Αμπέλου και της σχετικής ενημέρωσης που είχαμε από τον πρόεδρο κ. Λογαρά Γεώργιο, τους τοπικούς συμβούλους και τους κατοίκους αυτής, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιδρούν αρνητικά στη διαβίωσή τους:

 

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Για την ύδρευση αλλά ταυτόχρονα και για την άρδευση του χωριού υπάρχουν τρεις δεξαμενές στους πρόποδες του όρους Καρβούνη, συνολικής χωρητικότητας 350 περίπου κυβικών μέτρων. Οι δεξαμενές τροφοδοτούνται από νερό πηγών που βρίσκονται υψηλότερα των δεξαμενών. Δεν χρησιμοποιούνται αντλίες για την υδροδότηση του χωριού αλλά και ούτε και για την άρδευση. Το νερό είναι επαρκές για τις ανάγκες του χωριού και μάλιστα υπάρχει πλεόνασμα στη μία εκ των τριών δεξαμενών, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για πυρόσβεση. Προ διετίας καθαρίστηκαν και συντηρήθηκαν οι υδρομαστεύσεις των πηγών αλλά όχι και οι δεξαμενές, οι οποίες έχουν να καθαριστούν περίπου 3 με 4 χρόνια. Υπάρχουν αμφιβολίες, τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους κατοίκους, κατά πόσο εφαρμόζεται η προβλεπόμενη χλωρίωση του νερού. Οι κάτοικοι του χωριού δεν ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αναλύσεων καταλληλότητας του νερού, επίσης αρκετό καιρό έχει να ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος για τις εξετάσεις του νερού. Στην περιοχή Πλατάνα του Καρβούνη υπάρχουν δύο πηγές το νερό της μίας έχει αξιοποιηθεί ενώ της άλλης πηγής, και μάλιστα με μεγάλη παροχή, χάνεται.

Στον οικισμό λιβαδάκι υπάρχει ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης που χρησιμοποιεί δική του δεξαμενή, η οποία τροφοδοτείται από ξεχωριστή πηγή. Το καλοκαίρι δεν επαρκεί το νερό στο Λιβαδάκι, γι’ αυτό οι κάτοικοι πρότειναν ως λύση να χρησιμοποιηθεί μέρος του νερού του δικτύου ύδρευσης του χωριού για το Λιβαδάκι.

Στον οικισμό Πεταλίδες υπάρχει και εκεί ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο χρησιμοποιεί το νερό μίας παλαιάς γεώτρησης, η οποία έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό πρόβλημα καθίζησης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. Προτάθηκε από τον πρόεδρο, ως η πλέον εφικτή λύση λόγω της μορφολογίας του υπεδάφους, να γίνει νέα γεώτρηση πλησίον της υπάρχουσας. Επίσης, στις Πεταλίδες υπάρχει πηγάδι κοντά στη θάλασσα, που το χρησιμοποιούν οι αγρότες, ως επί το πλείστον για άρδευση. Έχει τοποθετηθεί αντλία η οποία χρεώνει το δημοτικό φωτισμό  και  οι κάτοικοι πρότειναν η χρέωση να βαρύνει αποκλειστικά τους κατοίκους που χρησιμοποιούν το νερό του πηγαδιού και όχι όλους τους δημότες.

Στο χωριό δεν υπάρχει βιολογικός για την επεξεργασία των λυμάτων, τα οποία χύνονται ελεύθερα σε παρακείμενο ρέμα. Δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με το αποχετευτικό δίκτυο 17 οικίες οι οποίες χρησιμοποιούν πρόχειρους βόθρους.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους γίνεται μία φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι αποτραβήχτηκαν από το εσωτερικό του χωριού οι μικροί κάδοι απορριμμάτων, λόγω βλάβης του μικρού οχήματος  περισυλλογής και ενώ τους υποσχέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό, εν τούτοις έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και δεν έχει ακόμη διορθωθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν συγκεντρωμένοι κάδοι στην είσοδο του χωριού, σε πρώτη θέα των επισκεπτών, φαινόμενο που για να εξαλειφτεί οι κάτοικοι πρότειναν να γίνει μικρό κλειστό υπόστεγο κάτω από το οποίο να τοποθετηθούν οι κάδοι.  Επίσης, οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται ποτέ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στον δημοτικό φωτισμό, πλην μίας μικρής σχετικά καθυστέρησης στην αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.

 

ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναφέρθηκαν προβλήματα στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου, τόσο ο πρόεδρος όσο και οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τους θυμούνται πάντα στο τέλος της περιόδου συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, παρότι έχουν αρκετά μεγάλο, περί τα 100 χιλιόμετρα, αγροτικό και ορεινό οδικό δίκτυο. Σε αρκετά επικίνδυνα σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου απαιτείται να πέσει σκυρόδεμα, ενώ σε άλλα απαιτείται κατά καιρούς να γίνεται επιχωμάτωση με υλικό οδοποιίας. Ο πρόεδρος ζήτησε η συντήρηση των αγροτικών και δασικών δρόμων να ξεκινάει από την αρχή της ανοίξεως με προτεραιότητα στον κεντρικό δρόμο προς το όρος Καρβούνη, που συνδέει το χωριό της Αμπέλου ΝΑ με το χωριό Πάνδροσο και ΒΔ με το χωριό Κοντακαίικα.

Σε κάποιες επικίνδυνες στροφές του δρόμου απαιτείται να τοποθετηθούν καθρέπτες ασφαλείας οδών, τους οποίους ο πρόεδρος έχει αιτηθεί εδώ καιρό αλλά ακόμη δεν έχουν παραληφθεί.

Απαιτείται να καθαριστούν τα πολυσύχναστα μονοπάτια του χωριού που χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες και τουρίστες.

Το χωριό δεν διαθέτει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Το ζήτημα αυτό απασχολεί τα περισσότερα χωριά της Σάμου, οι κάτοικοι το θεωρούν πάρα πολύ σοβαρό και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση. Οι μαθητές του σχολείου κινούνται με ταξί.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Απαιτείται η επίστρωση με σκυρόδεμα του κεντρικού παρκινγκ του χωριού, το οποίο έχει γίνει εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς προεκλογικών υποσχέσεων. Η νυν δημοτική αρχή έχει στόχο να φτιάξει το δάπεδο του πάρκινγκ και μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει αμμοχάλικο και βρίσκεται στην αναζήτηση εργολάβου για την σκυροδέτηση.  (Σημείωση: σήμερα, ημέρα κατάθεσης του παρόντος εγγράφου, έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του δαπέδου του πάρκινγκ και υπολείπεται η κατασκευή των τοιχίων προστασίας)

Απαιτείται να μαστευτεί η πηγή στην περιοχή Πλατάνα, πρώτον γιατί χάνεται πολύτιμο νερό και δεύτερον γιατί το νερό όπως τρέχει ελεύθερα δημιουργεί επικίνδυνα νεροφαγώματα στους δρόμους. Επίσης, απαιτείται να γίνει νέα γεώτρηση στην περιοχή Πεταλούδες.

Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ένα επικίνδυνο φαινόμενο αποκόλλησης και κατάπτωσης βράχων στο οδόστρωμα, από το παρακείμενο πρανές. Προτάθηκε από τον πρόεδρο η κατασκευή τοιχίου και υπεράνω αυτού η εγκατάσταση μεταλλικού πλέγματος προστασίας.

Απαιτείται να επανατοποθετούν οι πλάκες των πλακόστρωτων δρόμων εντός του χωριού σε όσα σημεία έχουν αποκολληθεί. Επίσης, σε κάποια επικίνδυνα σημεία των δρόμων εντός του χωριού με υψομετρικές διαφορές απαιτείται να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα προστασίας για τους πεζούς.

Απαιτείται η επισκευή του τοιχίου του νεκροταφείου, καθότι έχει υποστεί καθίζηση και υπάρχει κίνδυνος να πέσει.

Απαιτούνται να γίνουν ενέργειες κατεδαφίσεις των εγκαταλελειμμένων σπιτιών του χωριού, που κρίνονται ετοιμόρροπα και επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Μερικά εξ αυτών είναι άκρως επικίνδυνα και απειλούν άμεσα κατοίκους που μένουν πλησίον αυτών.

 

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το χωριό το επισκέπτεται γιατρός μία φορά το μήνα περίπου, χρόνος απαράδεκτος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι λόγω μη υπάρξεως συγκοινωνίας με το ΚΤΕΛ, να κατεβαίνουν με οποιοδήποτε άλλο μέσον στο αγροτικό ιατρείο του Αγίου Κωνσταντίνου ή στο Βαθύ και το Καρλόβασι για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις.

Στο θέμα της πυροπροστασίας απαιτείται να τοποθετηθεί κρουνός υδροληψίας στην δεξαμενή που χρησιμοποιείται για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και ένας κρουνός πυρόσβεσης, εντός του χώρου του πάρκινγκ.

Πρέπει να αναληφθούν ενέργειες εκ μέρους του Δήμου προκειμένου να καταστεί δυνατή η λήψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Digea, καθότι κανένα σπίτι δεν λαμβάνει σήμα και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν αρκετά χρήματα σε συνδρομητικά κανάλια.

Δεν διαθέτονται συχνά εργάτες καθαριότητας, παρά τις αιτήσεις του προέδρου, οι  ελάχιστες φορές το χρόνο που διατίθενται είναι συνήθως παραμονές εορτών. Ο πρόεδρος πρότεινε ένας με δύο εργάτες, από τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν πρόσφατα, να διατίθεται κατά αποκλειστικότητα στα 4 χωριά της περιοχής.

Δεν υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματα του προέδρου, πολλά γραπτά αιτήματα μένουν για πολλούς μήνες ή και για πάντα αναπάντητα.

Υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δημόσιους χώρους, πρόβλημα για το οποία απαιτείται να μεριμνήσει ο Δήμος, ζήτημα που σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια.

 

  1. Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας εκδήλωση των ενδεδειγμένων ενεργειών, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων, καθώς επίσης και για τη δική μας ενημέρωση, σχετικά με την πρόοδο της αποκατάστασης.

 

Σίμος Αντώνιος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

                             (Α.ΚΙ.Σ)

 

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Σάμου

 

 

ΚΟΙΝ. 1. Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σάμου

  1. Πρόεδρο Κοινότητας Βουρλιωτών (μέσω Δήμου)

 

Σάμος,  22 Ιουνίου 2017

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Τοπικής Κοινότητας Βουρλιωτών

 

ΣΧΕΤ:  N. 3852/10

 

1          Σε συνέχεια της από 22 Μαΐου 2017 επισκέψεώς μας στην τοπική κοινότητα Βουρλιωτών και της σχετικής ενημέρωσης που είχαμε από τον πρόεδρο κ. Κιουλάφα Γεώργιο τους τοπικούς συμβούλους και τους κατοίκους αυτής, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιδρούν αρνητικά στη διαβίωσή τους:

 

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Για την ύδρευση και την άρδευση του χωριού χρησιμοποιείται κοινό δίκτυο, που τροφοδοτείται από πηγές διά φυσικής ροής μέσω 8 δεξαμενών, εκτός από τη δεξαμενή του Παλαιοχωρίου που χρησιμοποιείται αντλία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο γίνονται εξετάσεις καταλληλότητας του νερού δύο φορές το χρόνο και κοινοποιούνται τα αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να τα γνωρίζουν και κάτοικοι. Μία δεξαμενή νερού από τις υπάρχουσες τηρείται σε ετοιμότητα για πυρόσβεση. Παρότι το χειμώνα το νερό επαρκεί για την υδροδότηση του χωριού, το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και γι’ αυτό χρησιμοποιείται εποχιακός υδρονομέας για να ρυθμίζει τις παροχές του δικτύου. Υπάρχουν τοποθετημένοι υδρομετρητές, αλλά δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Στο τοπικό συμβούλιο αποφασίστηκε να τεθούν σε λειτουργία οι υδρομετρητές, προκειμένου να περιορισθεί η υπερκατανάλωση του νερού κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της σπατάλης που γίνεται στο πότισμα των κήπων. Ο οικισμός της Πνακάς υδρεύεται με ξεχωριστή δεξαμενή, η οποία και αυτή τους θερινούς μήνες στερεύει. Στην Πνακά επίσης υπάρχει άφθονο τρεχούμενο νερό πηγής, το οποίο χρησιμοποιείται όμως μόνο για πότισμα. Η περιοχή του Κάμπου Βουρλιωτών υδρεύεται από νερό που παρέχεται από την κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και τα λύματα πέφτουν σε παρακείμενα ρέματα του χωριού από τέσσερις εξόδους. Στο αποχετευτικό δίκτυο έχουν συνδεθεί όλα τα σπίτια του χωριού. Υπάρχουν διαμαρτυρίες των κατοίκων για δυσοσμία σε κάποιες από τις εξόδους των λυμάτων, λόγω της εγγύτητας αυτών με τα σπίτια. Προτάθηκε από τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο η μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων σε κεντρικό σημείο του κάμπου Βουρλιωτών, η οποία θα δέχεται και τα λύματα των χωριών της γύρω περιοχής. Τα σπίτια στον οικισμό Αυλάκια και στον Κάμπο Βουρλιωτών δεν έχουν συνδεθεί με αποχετευτικό δίκτυο και χρησιμοποιούν βόθρους.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται ποτέ. Προτάθηκε να κατασκευασθούν κλειστά υπόστεγα και να τοποθετηθούν όσοι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε κοινή θέα, όπως συμβαίνει στην είσοδο του χωριού. Στο χωριό διατίθεται επί καθημερινής βάσεως ένας εργάτης για καθαριότητα, αποψιλώσεις και ασπρίσματα.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Τον τελευταίο χρόνο η ΔΕΗ αντικατέστησε αρκετές κολώνες του ηλεκτρικού δικτύου και με παρέμβαση του προέδρου αντικατέστησε και καλωδιώσεις του δημοτικού φωτισμού. Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό, πλην της καθυστέρησης αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων, φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλά χωριά. Προτάθηκε η επέκταση δημοτικού φωτισμού στο δρόμο πλησίον της ιεράς Μονής Βροντά και σε όλο το μήκος του δρόμου προς τον οικισμό της Πνακά.

 

ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγροτική οδοποιία. Κάθε χρόνο εκτελείται συντήρηση των αγροτικών δρόμων και μάλιστα οι Βουρλιώτες, κατά τον πρόεδρο, είναι από τα πρώτα χωριά που ξεκινά η συντήρηση των αγροτικών δρόμων.  Παρόλα αυτά όμως, οι κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι δεν γίνεται καλή συντήρηση των αγροτικών δρόμων και οι χειριστές δεν ελέγχονται από τον Δήμο, ούτε για το χρόνο εργασίας τους ούτε και για το αποτέλεσμα του έργου τους. Δεν κόβονται ποτέ οι θάμνοι στις άκρες των δρόμων και ούτε καθαρίζονται ποτέ τα ρείθρα για την απορροή των υδάτων. Αναφέρθηκε επίσης, ότι απαιτείται να γίνει επιμελημένη συντήρηση στο δασικό δρόμο που συνδέει τους Βουρλιώτες με τους Μυτιληνιούς και μάλιστα αναφέρθηκε ότι στο δρόμο αυτόν η συντήρηση περιορίζεται στα όρια των κοινοτήτων και όχι σε όλο το μήκος του δρόμου, διότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των χειριστών μηχανημάτων και των προέδρων των χωριών.

Το χωριό διαθέτει οδική σύνδεση με λεωφορεία του ΚΤΕΛ μόνο κατά τα χρονικά διαστήματα που είναι ανοικτά τα σχολεία, για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Για τον υπόλοιπο χρόνο το χωριό έχει οδική συγκοινωνία μία φορά την εβδομάδα, ζήτημα για το οποίο οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, θεωρώντας ότι το φαινόμενο αυτό εκτός των άλλων είναι και ανασταλτικός παράγοντας στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Απαιτείται η κατασκευή τοιχίου μήκους περίπου 30 μέτρων και μέσου ύψους 2 μέτρων για την συγκράτηση των πρανών στο παρκινγκ του χωριού που βρίσκεται στο δρόμο προς την ιερά μονή της Βροντιανής. Επίσης, το πάρκινγκ αυτό χρειάζεται να γίνουν ενέργειες για να διαστρωθεί με σκυρόδεμα ή άσφαλτο.

Το κιόσκι που υπάρχει στον οικισμό Αυλάκια χρειάζεται συντήρηση και βαφή.

 

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το χωριό διαθέτει οργανωμένο ιατρείο, αλλά τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα εδώ και δύο μήνες, το χωριό έχει μείνει χωρίς γιατρό.

Υπάρχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ, λόγω του ότι ο ορισθείς ανταποκριτής επισκέπτεται το χωριό δύο φορές το μήνα.

Εκφράστηκαν παράπονα από τον πρόεδρο για καθυστερήσεις εξεύρεσης υλικών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως επίσης και για τη μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης των παρουσιαζομένων ζημιών.

 

  1. Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας εκδήλωση των ενδεδειγμένων ενεργειών, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων, καθώς επίσης και για τη δική μας ενημέρωση, σχετικά με την πρόοδο της αποκατάστασης.

Σίμος Αντώνιος

Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue