Τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε επίσημες διοργανώσεις αποφάσισε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κύθνου. Για το αθλητικό κλίμα και το δημιουργικό έργο που εξελίσσεται στο νησί, μας μίλησε ο Γιώργος Ηλιού αντιδήμαρχος Κύθνου και αθλητής στον ΑΠΣ Κύθνου.
-Ποιά είναι η κατάσταση των αθλητικών υποδομών στο νησί;
-Στο νησί από άποψη αθλητικών υποδομών έχουμε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ στα σχολεία, δύο γήπεδα 5 Χ 5 ένα στη χώρα και ένα στη Δρυοπίδα, όπου προπονούνται οι υποδομές της ποδοσφαιρικής ομάδας και ένα ξερό γήπεδο, που διαμορφώθηκε με πολύ προσπάθεια. Το γήπεδο αυτό είναι κοντά στο λιμάνι.
Επειδή στο ξερό δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια τέλεσης επίσημων αγώνων, η ομάδα θα αγωνιστεί στα εντός έδρας παιχνίδια της στη Μήλο, όπου έχουμε άριστες σχέσεις και με το Δήμο και με τα εκεί αθλητικά σωματεία.
-Ποιά είναι η οργανωτική δομή της ομάδας, τμήματα, υποδομές,κλπ
-Εκτός από υποδομές και ανδρική ομάδα, στο νησί γίνεται και προσπάθεια για γυναικεία ομάδα, που την αποτελούν κυρίως μητέρες παιδιών από τις υποδομές και αν και δεν θα αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση κάνει προπονήσεις και βρίσκεται στα αρχικά στάδια συγκρότησής της.
Σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση αρχικά των υποδομών και ακολούθως της ομάδας έχει παίξει ο προπονητής Σταύρος Κονιδιάρης, ενώ πρόεδρος της ομάδας είναι ο Γιώργος Λαρεντζάκης και τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μπλέ.
Παράλληλα συγκροτήθηκε και τμήμα στίβου.
-Πώς θα κινηθεί ο σύλλογος τη νέα περίοδο και ποιά θα είναι η στάση του Δήμου στην προσπάθεια αυτή;
-Οι σκέψεις που υπήρχαν ήταν δύο, η πρώτη να μην δηλωθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα σε επίσημη κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων για να οργανωθεί καλύτερα και να ξεκινήσει να αγωνίζεται στο δικό της γήπεδο, αφού θα έχει τοποθετηθεί ο χορτοτάπητας. Από την πλευρά μας έχεουμε στείλει τη μελέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η άλλη σκέψη ήταν να ξεκινήσουμε για να διαμορφωθεί και η σχετική συνείδηση στον κόσμο του νησιού και το ένα να φέρνει το άλλο.
Ο Δήμος πριν ξεκινήσει η νέα αθλητική περίοδος θα στηρίξει οικονομικά την ομάδα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ενώ ήδη και η ομάδα με εκδηλώσεις, ατζέντες, ημερολόγια, προσπαθεί να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα έξοδα που θα έχει.
-Πώς αντιμετωπίζετε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, τις μετακινήσεις και το οικονομικό κόστος της συμμετοχής της ομάδας σε επίσημη διοργάνωση;
-Το ακτοπλοϊκό είναι όπως για όλες τις νησιωτικές ομάδες, το πρόβλημα που τις δυσκολεύει αρκετά, αλλά με τη συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων να είναι μπροστά μας και με την κοινή στάση των σωματείων που επηρεάζονται από αυτό, ίσως συγκροτηθούν έτσι οι όμιλοι (πχ όμιλος Δυτικών Κυκλάδων) που κάπως να αντιμετωπιστεί με καλύτερους όρους.
-Υπήρχαν στην αθλητική ιστορία του νησιού άλλα αθλητικά σωματεία;
-Στο παρελθόν είχαν δράση στο νησί αθλητικά σωματεία, αλλά με φιλικούς αγώνες και χωρίς συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις, ενώ πρέπει να αναφερθούμε και στο αδελφό σωματείο του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, που εκφράζει τους Κύθνιους του λεκανοπεδίου Αττικής.
Πηγή φωτο: facebook AΠΣ Κύθνου
Συνέντευξη: Nάσος Μπράτσος