Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Μουσικά τζάκια 2018 – 17,18,19 Φεβρουαρίου στις Ράχες Ικαρίας

Μουσικά τζάκια 2018 – 17,18,19 Φεβρουαρίου στις Ράχες Ικαρίας

by ikariaki.gr
93 views

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν το χειμώνα στην Ικαρία!

Τα Μουσικά Τζάκια είναι εδώ!

Ένα μουσικό σεμινάριο μέσα στην καρδιά του χειμώνα που θα φιλοξενηθεί μπροστά στα τζάκια των σπιτιών που θα μας ανοίξουν τις πόρτες τους.

Η μεγάλη παρέα της Κίνησης Πολιτών Ραχών Ικαρίας, εμπνευσμένη από τις Μουσικές Αυλές του καλοκαιριού, διοργανώνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (17-18-19 Φεβρουαρίου) στην ορεινή περιοχή των Ραχών το σεμινάριο Μουσικά Τζάκια.

Οι δάσκαλοι που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τις διδαχές τους είναι ο Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι, ο Ευγένιος Βούλγαρης στο ούτι, ο Μανούσος Κλαπάκης στα κρουστά, ο Φώτης Σιώτας στο βιολί, ο Νίκος Πάτας και η Ελένη Δρόσου στους παραδοσιακούς χορούς και ο Γιώργος Φουντούκος στην κιθάρα.

Μουσική, χορός και τραγούδι λοιπόν, παρέα με τη θαλπωρή της φωτιάς και τους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν τα Μουσικά Τζάκια της χειμωνιάτικης Ικαρίας.

Σας περιμένουμε!

Καλό χειμώνα!

 

 

Μανούσος Κλαπάκης – Κρουστά

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Παραδοσιακά κρουστά της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Ρυθμολογία, τεχνικές, ενορχήστρωση, πολυρυθμία.

Βιογραφικό

Ήρθε σε επαφή με την μουσική και τα κρουστά σε νεαρή ηλικία με πρώτο δάσκαλο τον πατέρα του, Μιχάλη Κλαπάκη. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. Σπούδασε βιολί με τον Γιάννη Ζευγώλη και θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και συμφωνικά κρουστά με τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κώστα Θεοδωράκο. Διδάχτηκε το νταούλι από τον Γιώργο Γευγελή. Παίζει σε παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάποιες από τις συνεργασίες του:

  • Ομήρου Ιλιάδα (φεστιβάλ Αθηνών).
  • Νίκος Μαμαγκάκης.
  • Καλλιτεχνικός σύλλογος Δόμνα Σαμίου.
  • Creo dance company (έργο απόγειος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού).
  • Λύκειο των Ελληνίδων.
  • Κατερίνα Παπαδόπουλου + Anastatica project.
  • Polis ensemble (ως ιδρυτικό μέλος).

Διδάσκει κρουστά και ρυθμολογία σε ωδεία (Atenaum, Φίλιππος Νάκας), καθώς επίσης και σε ομάδες χορού, με τις οποίες συνεργάζεται σε εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Γιώργος Φουντούκος – Κιθάρα

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Στα μαθήματα θα προσπαθήσω να μεταδώσω την γνώση και την εμπειρία μου στο πώς μπορεί κάποιος να συνοδεύσει μια λαϊκή ορχήστρα και πρακτικά να προσεγγίσουμε λαϊκά κομμάτια με σκοπό να παιχτούν σαν σύνολο από τους μαθητές, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή στην πράξη η δομή ενός μουσικού κομματιού από την τεχνική, το ρυθμό του, το ύφος της εποχής, την αρμονία και τη μελωδία.

Βιογραφικό

Γεννημένος στην Αθήνα το 1977 με καταγωγή από την Ικαρία.Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία 10 ετών, ξεκινώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, παράλληλα στα 14 παρακολουθεί στην σχολή του Αρ. Μόσχου μαθήματα στο ούτι και στην παραδοσιακή μουσική και μετέπειτα με την Κατερίνα Παπαδοπούλου. Στα 16 παρακολουθεί μαθήματα flamenco κιθάρας δίπλα στον Δημήτρη Κουκουλιτάκη. Από το 1995 εργάζεται ως λαϊκός κιθαρίστας σε κέντρα διασκέδασης, συναυλίες, συμμετοχές στη δισκογραφία και συνεργασίες όπως με το Γιάννη Εμμανουλίδη (Οπισθοδρομική Κομπανία).

Για δεκαπέντε χρόνια έχει υπάρξει σταθερός συνεργάτης των Βαγγέλη Κορακάκη, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώτας Νέγκα, Μελίνας Κανά, Παντελή Θαλασσινού, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνας Κούκα, Γεράσιμου Ανδρεάτου, Σοφίας Παπάζογλου, Μαρίας Σουλτάτου, Λάκη Χαλκιά, Λιζέτας Καλημέρη, Μπάμπη Γκολέ, Μανώλη Πάππου, Κώστα Δουμουλιάκα, Δημήτρη Κοντογιάννη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Παπαβασιλείου (Βλάχο), Θύμιο Στουραΐτη, Γιάννη Καραμπεσίνη, Βαγγέλη Λιόλιο καθώς και σε μικρότερα σχήματα με τους Ανατολή Μαριόλα, Γιάννη Κάτο, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Φώτη Βεργόπουλο και άλλους. Παράλληλα δραστηριοποιείται σε flamenco και latin jazz σχήματα.

 

Λίγα λόγια για το μάθημα

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθεί η τεχνική του ουτιού μέσα από τον πρακτικό του ρόλο στις μουσικές παραδόσεις του ρεμπέτικου και του μικρασιάτικου τραγουδιού καθώς και τεχνικά θέματα που αφορούν την βασική υποδομή των μουσικών πάνω στο όργανο. Σαν αφορμές για τα παραπάνω, θα χρησιμοποιηθούν και θα διδαχθούν κομμάτια από τα παραπάνω ρεπερτόρια, με ιδιαίτερη έμφαση στην μεθοδολογία του τρόπου πρόσληψής τους. Τέλος, με δεδομένο ότι οι παραπάνω μουσικές παραδόσεις αλλά και το ούτι σαν χρήση, συνδέονται με το θεωρητικό σύστημα των μακάμ, θα υπάρξει αυτονόητα παρουσίαση της έννοιας του μακάμ και πολύ περισσότερο, η ανάδειξη της πρακτικής του χρήσης στην ερμηνευτική σκέψη της μουσικής πράξης, είτε αυτή αφορά συνθέσεις όπως τα τραγούδια, είτε αφορά τον αυτοσχεδιασμό γνωστό ως ταξίμι.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους όσους ενδιαφέρονται ανεξαρτήτως επιπέδου και θα είναι εργαστηριακού χαρακτήρα με στόχο την διάδραση μου με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Βιογραφικό

Η μουσική του ενασχόληση ξεκίνησε με σπουδές στο χώρο της Βυζαντινής μουσικής. Από το 1992 ασχολείται συστηματικά με το ούτι και την παραδοσιακή μουσική μαθητεύοντας αρχικά δίπλα στο Χρήστο Τσιαμούλη, ενώ κοντά στον Fahrettin Cimenli παρακολουθεί μαθήματα στο yayli tanbur, την ερμηνεία των μακάμ, και τον αυτοσχεδιασμό με συχνές επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με ένα μεγάλο αριθμό μουσικών δημιουργών. Ανάμεσά τους οι: Ross Daly, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Κηπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νότης Μαυρουδής κ.α.

 

 

Νίκος Πάτας & Ελένη Δρόσου – Παραδοσιακοί χοροί

Η οπτική μας για τον χορό.

Ο χορός αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους τρόπους έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων αλλά και επικοινωνίας του ανθρώπου με τους γύρω του. Είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη ύπαρξη και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της ανθρώπινης ζωής. Χορεύοντας ενεργοποιείται ο αυθορμητισμός μας και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αποφορτιζόμαστε και γνωρίζουμε τα συναισθήματα μας.

Ο χορός, μας προσφέρει χαρά και καλή διάθεση, γινόμαστε κοινωνικοί, αποκτάμε φίλους, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ομάδα και το σύνολο. Μέσα από το χορό διαμορφώνονται αισθήματα φιλίας, σταθερότητας, εσωτερικής ισορροπίας και άνεσης. Είναι μια μορφή χαλάρωσης για όλες τις ηλικίες και για όλους τους σωματότυπους.

Η μελωδία και ο ρυθμός διαπερνούν το σώμα αλλά και το μυαλό μας με αποτέλεσμα να κινούμαστε και να εκφραζόμαστε συνειδητά! Ο χορός είναι έκφραση και δημιουργία, κέφι και μεράκι!

Τα πάντα στο σύμπαν χορεύουν, τα πάντα έχουν ρυθμό!!!

Λίγα λόγια για το μάθημα

Απόκριες 2018. Το ταξίδι που ξεκίνησε στα Μουσικά Τζάκια για πρώτη φορά πέρυσι συνεχίζεται. Ταξίδι χορών παραδοσιακών και μουσικής από όλη την Ελλάδα, με οδηγό την διονυσιακή διάθεση του τριημέρου. Η Ημαθία, με αφορμή το ιστορικό έθιμο της Νάουσας, τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους, θα αποτελέσει αφετηρία, για ένα μεγάλο γλέντι, όπως αυτό εξελίσσεται μέσα στην πόλη της Νάουσας, και που συναντά χορούς έντονα από την γειτονική Πέλλα, αλλά ταυτόχρονα χρωματίζεται από ποντιακά και θρακιώτικα ακούσματα και όχι μόνο. Άλλωστε εδώ στον Χριστό, στις Ράχες, και φέτος το ταξίδι στη μουσική και τον χορό δεν έχει όρια…..

Ο Νίκος (Αθήνα)

Μέλος της ομάδας του
Θεάτρου Ελληνικών Χορών
“ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ” (2000-2006)

Μέλος της ομάδας Ποντιακών Χορών “Αργοναύτες Κομνηνοί” (2004)
Συμμετοχή στην Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”

Χορογραφική δημιουργία υψηλής συνθετότητας σε συνεργασία με την εταιρεία Artventure
Οργάνωση και συντονισμός επαγγελματικής χορευτικής ομάδας 12 ατόμων

Διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών σε Έλληνες της ομογένειας, καθώς και σε λαογραφικούς συλλόγους και σχολές χορού

Η Ελένη (Κως)

Απόφοιτος του
College of Sports Science με ειδικότητα παραδοσιακών χορών (1997)

Κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος DVIDA σε Latin/Ballroom χορούς και Argentine Tango (2002)

Διδασκαλία Παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Κω (1997 – 2001)

Διδασκαλία παραδοσιακών χορών σε σχολεία και λαογραφικούς συλλόγους στην Αθήνα (2002-2009)

Συνεργασία με τον μουσικό Πέτρο Κούρτη και συμμετοχή στην χορευτική ομάδα για το project “Drum voice meets Zorba”

Μέλος της επαγγελματικής ομάδας χορού του θεάτρου Ελληνικών χορών
¨ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ¨ (2002-2006)

Μέλος της χορευτικής ομάδας του Λαογραφικού Ομίλου ¨Κουρήτες¨
(2005-σήμερα)

Ιδιοκτήτρια κ υπεύθυνη σχολής χορού
“Ελένη Δρόσου | Εδώ που ξεκινάει ο χορός”

 

Φώτης Σιώτας – Βιολί

Λίγα λόγια για το μάθημα

Θα γνωρίσουμε μουσικά κομμάτια από την ελληνική παράδοση αλλά κυρίως από διαφορετικές μουσικές του κόσμου, όπου το βιολί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και τον διαφορετικό χειρισμό του από τόπο σε τόπο. Επίσης θα αφιερώσουμε χρόνο στο χειρισμό του βιολιού με χρήση εφέ και λούπας. Βασικό μέρος του μαθήματος είναι να παίξουμε όλοι μαζί, αφού αρχικά γνωρίσουμε το υλικό, μέσα από μεταγραφές και ιδιότυπες ενορχηστρώσεις των συγκεκριμένων μουσικών κομματιών, αλλά και να ανακαλύψουμε τα εκφραστικά μέσα του οργάνου.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν. Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία . Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες. Έχει παίξει και τραγουδήσει στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ . Συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο. Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, με το οποίο κυκλοφόρησαν δυο δίσκους We buy gold, MUZGA. Το 2014 ξεκινά τη συνεργασία του με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με αφορμή τον δίσκο, Μικρή βαλίτσα.

 

 

Μανώλης Πάππος – Μπουζούκι

Λίγα λόγια για το μάθημα

Το 6ο σεμινάριο για το μπουζούκι θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Τεχνική
  • Αυτοσχεδιασμός
  • Δρόμοι και εναρμόνιση
  • Ντουέτο τρίο και κουαρτέτο μπουζουκιών
  • Συνεργασία με μαθητές άλλων οργάνων για τη δημιουργία συνόλων

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά και από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα.

Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και σε συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε ηχογραφήσεις δίσκων πολλών γνωστών συνθετών και τραγουδιστών.

Θεωρείται από τους κορυφαίους σολίστες μπουζουκιού και έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Παπάζογλου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη και πολλούς άλλους. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο Τραγούδια για τους μήνες.

 

πού θα μείνετε

Μουσικά Τζάκια – Χειμώνας

Αγ. Πολύκαρπος

Eri’s Rooms 22750 41 054

Αρμενιστής

Γαλήνη – 22750 71293, 693 2951660

Λιβάδι

Άτσαχας 22750 71226, 692747647

Γιαλισκάρι

Κιαλάρης Villas 697 090 2401
Γιάννης Τσάκαλος 694 7388229

Καστανιές

Δέσποινα Βρούλου – 22750 41100, 693 886 44 66

Αγ. Δημήτριος

Ολίβια (Χρύσα Κοιλιάρη) 694 2982 646

Ράχες (Χριστός)

Εστία – 697 9835757, 22750 41007
Καρούτσος Γιώργος – 694 8753840
Η αυλή του Βαλσάκια (Θανάσης Στενός)- 694 44558740

Στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά-Ικαρίας ισχύει η προσφορά Cosmote Deals

 

Μουσικές Αυλές – Καλοκαίρι

Στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 σκηνών. Κάθε συμμετοχή δικαιούται μια θέση σκηνής. Επιβαρύνεται με 10 ευρώ ανά άτομο για όλη την διαρκεια του σεμιναρίου. Επιλέξτε “Επιθυμώ χώρο για κατασκήνωση” στην αίτηση συμμετοχής στις Μουσικές Αυλές για να κάνετε κράτηση.

Άγιος Πολύκαρπος

  • Καλοκαιρινού Έφη – 698 2779661

Αρμενιστής

  • Αστάχι – 22750 71318
  • Γαλήνη – 693 2951660
  • Κίρκη – 22750 71254
  • Κοχύλι – 697 342888
  • Κύμα – 698 4975031
  • Ξενοδοχείο Δαίδαλος – 22750 71390
  • Πεύκα – 22750 71202 – 697 4119388

Γιαλισκάρι

  • Ατσάχας – 22750 71226
  • Καρίμαλης Αντώνης – 22750 71420
  • Rita rooms – 22750 71370
  • Stella studios – 694 7388229

Καστανιές

  • Δέσποινα Rooms – 22750 41100

Νας

  • Άρτεμις – 22750 71485
  • Θέα – 22750 71489
  • Καρούτσος Κώστας – 697 3884480
  • Πανόραμα – 22750 71077

Ράχες (Χριστός)

  • Εστία (Πορή Ευγενία) – 697 9835757, 22750 41007
  • Καρούτσος Γιώργος – 694 8753840

 

 

πώς θα έρθετε

Η Ικαρία είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου και ανήκει στο Νομό Σάμου. Βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια (19 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Σάμου και 143 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Μπορείτε να έρθετε στο νησί μας με αεροπλάνο ή με πλοίο. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια είναι πιο συχνά. Επίσης υπάρχουν ιπτάμενα δελφίνια και μικρά σκάφη που κάνουν δρομολόγια στα γύρω νησιά. Για αυτά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιο τουριστικό γραφείο.

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με δυο λιμάνια, τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο. Ο Εύδηλος βρίσκεται στην βόρεια πλευρά, στο κέντρο του νησιού και απέχει περίπου 25 χλμ (30 λεπτά με αμάξι) από την περιοχή των σεμιναρίων, ενώ ο Άγιος Κήρυκος βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και απέχει 60 χλμ (1 ώρα και 30 λεπτά) από την περιοχή των σεμιναρίων. Η σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά προς τα δύο λιμάνια της Ικαρίας γίνεται αποκλειστικά από την Hellenic Seaways (Νήσος Μύκονος). Με τα δρομολόγια αυτά η Ικαρία συνδέεται και με τα λιμάνια της Σύρου – Μυκόνου – Φούρνων – Σάμου – Χίου – Μυτιλήνης – Λήμνου – Καβάλας. Σάμος και Φούρνοι συνδέονται καθημερινά και με τοπικό δρομολόγιο (Παναγιά Θεοτόκος) από τον Άγιο Κήρυκο.

Για τα Μουσικά Τζάκια 2018, για το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Πειραιάς ισχύει η προσφορά Cosmote Deals

Αεροπορικές συγκοινωνίες

Το αεροδρόμιο της Ικαρίας βρίσκεται στον Φάρο Αγίου Κηρύκου περίπου 70 χλμ (1 ώρα και 40 λεπτά) από τον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων. Η Ικαρία έχει καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα μέσω της  Aegean Airlines και της Sky Express. Επιπλέον, υπάρχει αεροπορική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και την Λήμνο και συνήθως και με το Ηράκλειο Κρήτης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την Astra Airlines.

 

 

Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας

Η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας είναι ένας πολιτιστικός πολιτικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1990 από άτομα που ασφυκτιούσαν από το κομματικό πολιτικό πλαίσιο που επικρατούσε στην Ικαρία. Η προάσπιση της διαφορετικότητας μέσα στην Ικαριώτικη κοινωνία, η αγάπη για την φύση και την προστασία τηςη ευαισθητοποίηση για την υπερβόσκηση και την ερημοποίηση του νησιού και άλλα θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των ζητημάτων που έθεσε εξαρχής. Το πολιτικό αλλά ακομματικό πλαίσιο ήταν αυτό που ένωσε ετερόκλιτους ανθρώπους που ήθελαν να πολιτικοποιηθούν και να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό έως τότε εκτός των καθεστωτικών κομμάτων. Από το 1990 παίρνει μέρος στις κοινοτικές εκλογές έως και το 2002 που είναι η τελευταία φορά που λαμβάνει μέρος στην εκλογική διαδικασία. Έκτοτε ασχολείται με την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικών και όχι μόνο γεγονότων.

Η Κίνηση έχει πραγματοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα που έχουν γίνει στην Ικαρία. Ενδεικτικά το 1999 φέρνει τις Τρύπες, το 2000 τον Σωκράτη Μάλαμα, το 2001 την Ελευθερία Αρβανιτάκη, το 2002 τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, το 2004 τον Μίλτο Πασχαλίδη, το 2005 τον Νίκο Πορτοκάλογλουκαι τον Σωκράτη Μάλαμα μαζί με τον Ορφέα Περίδη, το 2006 τον Φίλιππο Πλιάτσικα το 2007 τους Χαΐνηδες και το 2008 τον Γιάννη Κούτρα μαζί με τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα. Αυτή είναι και η τελευταία καλοκαιρινή συναυλία που πραγματοποιεί. Παράλληλα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου δεντροφυτεύσεις, έκθεση τοπικών προϊόντων, ημερίδες για την ανακύκλωση, την ερημοποίηση και την υπερβόσκηση. Πραγματοποιεί διανοίξεις μεγάλου μέρους του δικτύου μονοπατιών της Ικαρίας. Επίσης έσοδα έχουν διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση των εξεγερμένων Ζαπατίστας.

Το 2012 πραγματοποιείται το πρώτο μουσικό σεμινάριο και από τότε αρχίζει η Κίνηση σιγά σιγά να προσεγγίζει νέους ανθρώπους που θέλουν να την επανεκκινήσουνε. Το μουσικό σεμινάριο χρόνο με το χρόνο δυνάμωνε έρχονταν κοντά και άλλοι άνθρωποι που ήθελαν να συν-διαμορφώσουν και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένας πυρήνας. Το 2015 γίνονται εκλογές εγγράφονται πολλά νέα μέλη και εκλέγεται νέο προεδρείο με όρεξη και όραμα να συνεχίσει δυναμικά την Κίνηση με τα πολιτιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά της.

Η Κίνηση παραμένει ένα ζωτικό κομμάτι της Ικαρίας, οργανώνεται από τους από κάτω χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για αυτούς που ασχολούνται. Τα έσοδα αποδίδονται όλα στην Ικαριακή κοινωνία με διάφορες δράσεις. Η Κίνηση δεν έχει λάβει ποτέ και από κανέναν φορέα είτε κρατικό είτε δημοτικό οικονομική ενίσχυση. Χρηματοδοτείται από αυτούς που συμμετέχουν στης εκδηλώσεις της και έτσι θα συνεχίσει.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue