ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Βιογραφικό Σημείωμα Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου
Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1962 και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδές Νομικής, Πολιτικής-Διοικητικής Επιστήμης (με διδακτορική διατριβή στην οργάνωση του κράτους) και Παιδαγωγικών.
Έχει εργαστεί ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, ως δικηγόρος και ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Μετά την αποφοίτησή του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εργάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών (1995-2000), ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη (2000-2015) και πρόσφατα, ως (πρώτος απόφοιτός της) Διευθυντής της Εθνικής Σχολής (2015-2017).
Ο κ. Παπαδημητρίου δίδαξε και διδάσκει διοικητική-οργανωτική θεωρία, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και νομιμότητα στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ ενώ περιστασιακά έχει αξιοποιηθεί και από ιδιωτικές εταιρίες ως εμπειρογνώμων θεμάτων Διοίκησης. Επιπλέον, ως ενεργός πολίτης δραστηριοποιείται στην οικεία επιστημονική κοινότητα και σήμερα είναι εκλεγμένος για δεύτερη φορά, πρόεδρος του Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Βιογραφικό σημείωμα Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα
Ο Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας γεννήθηκα το 1961 στην Πρέβεζα, είναι έγγαμος και πατέρας τριών (3) παιδιών. Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1981-1985) Χημικός με κατεύθυνση την Βιομηχανική χημεία.
Εργάσθηκε στον αγροτικό τομέα στην ΕΑΣ Πρέβεζας από το 1989. Διετέλεσε Προϊστάμενος του χημείου (1989-1998), Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικών Βιομηχανιών (1999-2002), Γενικός Διευθυντής (1/2011-7/2011)
Υπηρέτησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Αντιδήμαρχος Πρέβεζας (1991 έως το1996). Εκλέχθηκε Δήμαρχος Πρέβεζας το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας την περίοδο 1995-1998. Την περίοδο 2007-2010 ορίσθηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο Περιφερειών της Ευρώπης. Από το 2014 έως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πρέβεζας.
Ο κ. Κλάπας έχει διατελέσει ακόμη Επιστημονικός σύμβουλος του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (2012-2013). Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και έχει δημοσιεύσει άρθρα επιστημονικά και σχετικά με την αυτοδιοίκηση.
Από τον Ιούνιο του 2016 έως και το Μάιο του 2017 ήταν Συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Βιογραφικό Σημείωμα Γενικού Γραμματέα Υποδοχής κ. Ανδρέα Γκουγκουλή
Ο Ανδρέας Γκουγκουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, είναι έγγαμος και πατέρας δύο (2) παιδιών. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη «Διοίκηση Υπηρεσιών» (MSc in Services Management). Τον Δεκέμβριο του 2005 εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης) από όπου αποφοίτησε με άριστα το Νοέμβριο του 2007. Επίσης, είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο κ. Γκουγκουλής είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει διατελέσει εισηγητής του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Προϊστάμενος στα Τμήματα Οικονομικού και Διαχείρισης Υλικού και Ποιότητας και Αποδοτικότητας της Γ.Γ.Ι.Φ., ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2016 ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο υπήρξε γραμματέας και μέλος πολλών Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια σχετικά με τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ οι εργασίες που εκπόνησε αφορούν θέματα σχετικά τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως οι πρακτικές εφαρμογές του Νέου Δημοσίου Μάνατζμεντ στην ελληνική πραγματικότητα, η συγκριτική ανάλυση και αξιολόγηση της λειτουργικής και διοικητικής ικανότητας φορέων του Δημοσίου, η διαχείριση κρίσεων (crisis management), η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων (business plan) και σχεδίων μάρκετινγκ (marketing plan), καθώς και η σημειολογία