Η Έρση Ηλέκτρα Ξενάκη γεννήθηκε στο Βερολίνο, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, ωστόσο δηλώνει ότι είναι από την Ικαρία, τόπο καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της. Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάει το νησί είναι λέει πολλοί, από την άγρια φυσική του ομορφιά, μέχρι την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία των κατοίκων του, που είναι ολιγαρκείς και αλληλέγγυοι, με βαθιά κοινωνική συνείδηση.
Η αγάπη της επίσης για το φαγητό ήταν που την ώθησε στη δημιουργία της Icaria Pure, με στόχο να αναδείξει την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων της Ικαρίας, δίνοντας έμφαση στον μη βιομηχανοποιημένο τρόπο καλλιέργειας, επεξεργασίας και παρασκευής τροφίμων, που γενικά τείνει να εκλείψει.
Όλα τα προϊόντα της Icaria Pure φτιάχνονται από τοπικές, εποχιακές πρώτες ύλες, σε συνεργασία με επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με ιδιαίτερη φροντίδα και υπευθυνότητα όσον αφορά τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων.
Πέρα από τα αρώματα των φυτών και βοτάνων που φύονται άγρια στο νησί, η Icaria Pure κλείνει σε βαζάκια παραδοσιακές λιχουδιές που φτιάχνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και δεκαετίες, ενώ εμπνέεται από ό,τι έχει να προσφέρει ο τόπος για να δημιουργήσει νέες, πρωτότυπες γευστικές προτάσεις.
Η αγνότητα καθιστά εκ των πραγμάτων τα προϊόντα πιο υγιεινά και ωφέλιμα, ενώ δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι μιλάμε για ένα νησί φημισμένο για τη μακροζωία των κατοίκων του, ένα φαινόμενο στο οποίο προφανώς συμβάλλει κι η διατροφή τους.
[divider]
Συντελεστές
Σκηνοθεσία & Post Production: Αλέξης Σκουλίδης
Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Δημοσιογραφική Επιμέλεια – Κείμενα: Πάρης Κορμαρής
Γενική Διεύθυνση: Αγάπη Τσακπίνογλου