Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η Ικαρία και ο ιαματικός πλούτος της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2015

Η Ικαρία και ο ιαματικός πλούτος της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2015

by ikariaki.gr
6 views

12279202_926109777466803_6026089826662402750_nΟ Δήμος Ικαρίας, για πρώτη φορά, συμμετείχε με δικό του περίπτερο, μαζί με το Δήμο Φούρνων, σε ένα από τα κορυφαία σημεία συνάντησης του τουρισμού στην Ελλάδα, στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Το περίπτερο πλαισιώθηκε από εθελοντές και τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι προσέφεραν στους επισκέπτες της έκθεσης τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό για το νησί, σε Έλληνες και ξένους. Πιο συγκεκριμένα στην όλη προσπάθεια με την παρουσία τους συνεισέφεραν οι Ελπίδα Μαργαρίτη (Ξενώνας Απέραντο Γαλάζιο) και η Αμφιτρίτη Τσαντέ (Amfitriti Travel).

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του περιπτέρου 13 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, όπου μίλησε η κυρία Μαργαρίτη για τις ομορφιές του νησιού, σε συνεργασία με τον καθηγητή του ΑΠΘ κο Ζήση Αγγελίδη, καθώς και σε εκπομπή του ραδιοφώνου Focus fm 103,6, όπου παρουσιάστηκε το έργο της Τουριστικής Προβολής καθώς και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και αφορούν στον ιαματικό τουρισμό της Ικαρίας και στις θερμές πηγές της.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συνεργασία του συλλόγου των Θερμών, την επιστημονική επιμέλεια από τον κ. Αγγελίδη και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Αντιπεριφέρεια/Επαρχείο τυπώθηκε τουριστικός οδηγός που αφορά την Λουτρόπολη των Θερμών και ειδικά τις ιαματικές πηγές, σε δύο γλώσσες ελληνικά και αγγλικά. Τα έντυπα αυτά διανεμήθηκαν στην έκθεση «Φιλοξένια», προκειμένου να διαδοθεί ο ιαματικός πλούτος της Ικαρίας παντού.

Το αντικείμενο της ανάπτυξης του θερμαλισμού στην Ικαρία έχει ιδιαίτερη σημασία για του Ικαριώτες και τις οικογένειές τους, και επίσης για τους επισκέπτες και αυτούς που σχεδιάζουν να επισκεφτούν το νησί για τα ιαματικά λουτρά. Συγχρόνως η πιστοποίησή τους ανοίγει την πόρτα διάπλατα για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, αυτός ο συνδυασμός ιαματικής υδροθεραπείας με την θαλασσοθεραπεία θα βοηθήσει τα μέγιστα την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. (μέρος από επιστολη του Επάρχου Ικαρίας στις 17-11-2015 προς το Υπουργείο Τουρισμού για την ανάγκη πιστοποίησης των ιαματικών πηγών Ικαρίας).

Ενημερώνουμε τους φίλους και τους επισκέπτες του νησιού, ότι ο Τουριστικός Σύλλογος Λουτρόπολης Θερμών ο ‘Απόλλωνας’, το προσεχές διάστημα θα έχει ολοκληρώσει την νέα ιστοσελίδα του www.visittherma.com και θα παράσχει πολλές πληροφορίες για το χωριό και τις ιαματικές πηγές του για όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφτούν. Μπορείτε ακόμα να ενημερώνεστε από τη σελίδα τους στο facebook.

Όλο το φυλλάδιο του συλλόγου στα ελληνικά, μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: PDF icon THERMAGR-PRINT-LORE.pdf

Φωτογραφίες άρθρου: Omorfa Taxidia, Explore Ikaria

Σύνταξη: visitikaria.gr

THERMAGR-PRINT-LORE-1-edit

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue